fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Leotar imenovao Zorana Šarabu za novog šefa stručnog štaba

Zoran Šaraba (53) je imenovan za novog šefa stručnog štaba Leotara. Šaraba je rođen u Trebinju, a fudbalsko ime izgradio je u Vojvodini, za koju je igrao od 1990. do 1998. godine.

Nakon toga je nastupao u inostranstvu za klubove iz Grčke, Austrije i Njemačke.

Što se tiče stručnog rada, Šaraba je poznat kao trener koji je postizao odlične rezultate sa omladinskim kategorijama i u razvoju mladih igrača, što je i jedan od strateških prioriteta našeg kluba u budućem periodu.

U novosadskoj Vojvodini je trenirao mnoge igrače koji su kasnije nastupali za evropske klubove i bili reprezentativci (Pankov, Rockov, Milinković-Savić…).

Bio je i trener Brodarca sa kojim je osvojio titulu omladinskog šampiona Srbije i plasirao se u Ligu šampiona. U inostranstvu je radio u Al Arabiju (Kuvajt), gdje je osvojio šampionsku titulu.

Što se tiče seniorskog fudbala, kao trener je radio u Novom sadu, Rudaru iz Pljevanja i Komu, a posljednji angažman je imao u Kuvajtu.

Šaraba će biti zvanično predstavljen na stadionu Police sutra u 18:30 sati, a prozivka će biti održana u ponedjeljak, do kada će biti poznat i kompletan sastav stručnog štaba.

The post Leotar imenovao Zorana Šarabu za novog šefa stručnog štaba appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...