fbpx
BiH

Lendo u Travniku: SBK može biti primjer čitavoj Federaciji i BiH

Srednjobosanski kanton zbog suživota i dobre saradnje svih naroda treba uzeti kao dobru praksu za čitavu Federaciju, ali i državu BiH, istakao je u ponedjeljak Refik Lendo (SDA), potpredsjednik FBiH prilikom posjete Travniku.

Lendo je razgovarao s premijerom SBK Tahirom Lendom i članovima boračkih udruženja s ovog područja.

“Želio sam početi iz kantona koji je mene predložio za jednog od potpredsjednika FBiH. Ovo je pobjednički kanton gdje postoji veoma dobra saradnja između svih naroda, a posebno Srba, Hrvata i Bošnjaka i ovaj primjer treba uzimati kao dobru praksu na nivou FBiH i BiH”, kazao je potpredsjednik FBiH.

Istakao je da je zamolio predstavnike boračkih udruženja da nastave voditi brigu o porodicma “i da nijednog momenta ne bi bilo dobro da ova politička situacija utiče na njih, nego da oni vode računa jedni o drugima, zajednici i državi BiH”.

“Premijer me upoznao s političkim projektima na nivou kantona, a istakli smo istovremeno i značaj formiranja vlasti na nivou kantona i FBiH. Iskustva suživota i zajedničkog ophođenja iz ovog kantona trebaju poslužiti kao dobar primjer za formiranje vlasti”, dodao je Lendo.

Ekrem Julardžija, predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida SBK, naglasio je kako je saradnja između boračkih udruženja dobra.

“Generala smo upoznali sa situacijom, problemima s kojima se ova populacija susreće, ali i rješavanjem statusa određenih boračkih kategorija. Ukazali smo i na dobar rad nadležne Uprave, ali i na dobru saradnju koju imamo s koordinacijom temeljnih boračkih organizacija. Određene stvari kad su u pitanju interesi ove populacije rješavamo zajednički bez ikakvih problema”, rekao je Julardžija.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima