fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Lejla Njemčević upisala ubjedljivu pobjedu na Svjetskom kupu u Francuskoj

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Njemčević upisala je ubjedljivu pobjedu na Svjetskom kupu u maraton disciplini održanom u Megeveu, Francuska.

Nakon 6 sati i 40 minuta utrkivanja Njemčević je na do sada najtežoj stazi Svjetskog kupa ostvarila i svoju najveću pobjedu u karijeri.

Sa zaostatkom od 13 minuta i 33 sekunde drugoplasirana kroz cilj prošla je Amerikanka Otto Rae Hannah, dok je treće mjesto zauzela Vera Looser sa zaostatkom od 16 minuta i 32 sekunde.

Njemčević je pobjedom upisala 250 UCI bodova i preuzela majicu lidera Svjetske serije.

Posljednji Svjetski kup, koji će ujedno i odlučiti ukupnog pobjednika Svjetske serije, održat će se krajem Septembra na Lake Placidu, na kojem su se u dva navrata održale Olimpijske igre u Sjedinjenim Američkim Državama.

”Sretna sam što sam osvojila prvo mjesto na do sada najtežoj stazi Svjetskog kupa sa 5.000 metara visinskog uspona. Posebna je motivacija što naredni Svjetski kup startam sa majicom lidera Svjetske serije, i raduje me što sam predstavila našu zemlju na najbolji način”, rekla je Njemčević nakon utrke.

Naredna utrka za našu takmičarku je Balkansko prvenstvo na Blidinju a što će ujedno biti i posljednja priprema pred Evropsko prvenstvo koje se održava u Danskoj sredinom augusta, najavljeno je iz MTB reprezentacije.

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...