Connect with us

Sport

Larisa Cerić i Amel Tuka ponosno ponijeli zastavu BiH na Olimpijskim igrama u Tokiju

Objavljeno

na

Olimpijske igre u Tokiju danas su otvorene svečanom ceremonijom koja će trajati nekoliko sati, a svijetu se predstavila i delegacija BiH.

Našu zemlju će na OI u Tokiju predstavljati sedmero sportista Larisa Cerić (džudo), Lana Pudar (plivanje), Emir Muratović (plivanje), Amel Tuka (atletika), Mesud Pezer (atletika), Nedžad Husić (taekwondo) i Tatjana Đekanović (streljaštvo).Našu zastavu su na ceremoniji otvaranja OI u Tokiju nosili naši olimpijci, džudistkinja Larisa Cerić i atletičar Amel Tuka.

Kao što je poznato, OI u Tokiju se održavaju od 23. jula do 8. augusta, a sportisti će se takmičiti u 33 discipline. Na programu je 339 događaja na ukupno 42 borilišta.

Oglašavanje

Sport

SUDIJA IZ BANOVIĆA/ U javnost procurile sporne fotografije na kojima sudija Elvis Mujić diže tri prsta, on tvrdi da su fotografije pogrešno protumačene

Objavljeno

na

Od

Banovićki sudija Elvis Mujić trebao je suditi sutrašnji meč između Borca i Sarajeva.

Međutim, on je tokom dana obavijestio Savez da zbog velikog pritiska i prijetnji koje dobija ne može suditi navedeni meč.

Komitet za suđenje je uvažio njegovu odluku te je promijenio sudije za meč u Banja Luci.

Mujić je kao razlog velikog pritiska na njega naveo i podatak da su se na društvenim mrežama pojavile fotografije na kojima on diže tri prsta, te da su iste pogrešno protumačene.

Svojom izjavom je potvrdio da su slike autentične, a u koju svrhu je uradio ovaj potez ostaje da se vidi, piše Sport1.ba.

Pogledajte sporne fotografije:

Foto: Sport1.ba

Mujića će u Banja Luci zamijeniti Antoni Bandić koji je trebao suditi meč Tuzla Citya i Veleža. Umjesto Bandića pravdu na Tušnju će dijeliti Irfan Peljto.

Nastavite čitati

Sport

NOVI SKANDAL U BH. FUDBALU: Elvis Mujić zbog prijetnji odbio suditi meč Borca i Sarajeva

Objavljeno

na

Od

Novi skandal potresao je bh. fudbal. Banovićki sudija Elvis Mujić odbio je suditi meč Borca i Sarajeva!

Kako je naveo sam Mujić, od samog delegiranja dobijao je prijetnje zbog kojih je odlučio obavijestiti NSBiH da ne želi suditi meč u Banja Luci.

Navodno se danas i na društvenim mrežama pojavila fotografija gdje Mujić drži podignuta tri prsta, javlja Radiosarajevo.ba.

Povodom ovog slučaja Komitet za sudije i suđenje je večeras održao hitnu telefonsku sjednicu.

Mujića će u Banja Luci zamijeniti Antoni Bandić koji je trebao suditi meč Tuzle i Veleža. Umjesto Bandića u Tuzlu će Irfan Peljto.

U  Banja Luci neće biti ni pomoćnog sudije Aleksandra Smiljanića iz Laktaša, umjesto kojeg će pomoćni arbitar biti Mirza Demir iz Kaknja.

Od ranije je poznato da navijači Sarajeva “ne mirišu” sudiju Mujića, a i sam tim sa Koševa je više putao isticao nezadovoljstvo njegovim suđenjem.

Susret Borca i Sarajeva igra se sutra od 19 sati.

Nastavite čitati
Oglašavanje
Oglašavanje

Najčitanije