fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Kylian Mbappe zvanično zatražio isplatu dugovanja od PSG-a

Francuski fudbaler Kylian Mbappe zvanično je zatražio od kluba Paris-Saint Germaina da mu isplati neisplaćene plate i bonuse.

To su za “France Press” potvrdili izvori bliski tom slučaju, potvrđujući time informacije francuskog sportskog lista “L’Equipe”.

Napadač je nedavno poslao pismo klubu tražeći da izmire račun, a o tom pismu je obaviještena i Profesionalna fudbalska liga Francuske(LFP). Pravna komisija LFP-a još nije pokrenula proceduru, pošto su dvije strane u fazi pregovora.

PSG nije Mbappeu, koji je prešao u Real Madrid, isplatio plate za april i maj, kao ni bonuse, prema izvoru bliskom tom slučaju. Prema pisanju lista “L’Eqipe”, u pitanje je suma od oko 100 miliona eura.

U aprilu je izvor blizak tom pitanju objasnio AFP-u, da je neisplata Mbappeove plate bila povezana sa sporazumom zaključenim u ljeto 2023. između igrača i kluba, prema kojem se napadač obavezao da se odrekne dijela bonusa.

Ali je verzija koju je iznio drugi izvor uključen u pregovore bila drugačija. Odluka je bila donijeta na inicijativu kluba, ali bez obaveštavanja Mbappea. Tada se pominjala suma od oko 80 miliona eura.

The post Kylian Mbappe zvanično zatražio isplatu dugovanja od PSG-a appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Zanimljivosti

Jelena Karleuša je otputovala u Atinu, gdje je iznajmila vilu na obali mora u sklopu najluksuznijeg hotela s pet zvjezdica. Kako prenose srbijanski mediji,...

Magazin

Kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, nerijetko na društvenim mrežama objavi provokativnu fotografiju zbog koje njeni pratioci ne ostaju ravnodušni. Una je sada objavila fotografiju...

Sport

Skokovi u vodu “Bentbaša Cliff Diving” postali su prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a ove godine takmičenje je zakazano za nedjelju, 4. august.  “Uveliko traju...

Zanimljivosti

Pjevačica Lidija Bačić (38) ovoga ljeta radi punom parom. Čeka je niz koncerata diljem Hrvatske, a predah od pjevanja uzela je opuštajući se uz...