fbpx
Magazin

Krunisana najstarija mis univerzuma u istoriji takmičenja: Ženama i devojkama je poslala moćnu poruku

Nisu jedino godine razlog zbog čega je Arboni Gabrijel ispisala istoriju na takmičenju lepote. Ona je 2022. postala prva Filipino-Amerikanka koja je osvojila titulu mis SAD-a.

Amerikanka Arboni Gabrijel iz Sjedinjenih Država krunisana je u subotu uveče kao 71. Miss Universe. Ona je model i modna dizajnerka, a dizajn je diplomirala u Teksasu.

Nova mis Univerzuma rođena je u Hjustonu 1994. godine, uskoro puni 29 i najstarija je mis univerzuma u istoriji.

Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Poručila je da je njena misija “da žene i mlade devojke vide sebe u njoj i osećaju se inspirisano da ostvare svoje ciljeve prihvatanjem onoga što jesu”.

Više od 80 takmičarki borilo se za titulu mis univerzuma 2022. godine. Prva pratilja bila je Amanda Dudamel iz Venecuele, dok je druga pratilja Andreina Martinez Founier iz Dominikanske Republike.

Arboni Gabriel je titulu preuzela od prošlogodišnje pobednice, Harnaaz Sandu iz Indije.

„Moj tata se preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i sa oko 20 dolara u džepu. Hteo je sam sebi da napravi put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu. Ja sam vrlo ponosna na svoje poreklo“, rekla je Gabrijel, koja kada je ušla u Top 5, upitali su je: „Takmičenje Miss Universe nedavno je napravilo promenu dopuštajući majkama i udatim ženama da se takmiče ove godine. Koju biste drugu promenu želeli da vidite i zašto?“

Gabrijel je odgovorila da bi volela da se podigne gornja granica za godine.

„Imam 28 godina, što je gornja starosna granica za učesnice na ovom takmičenju. Moja omiljena rečenica je: ‘Kada, ako ne sada?’. Kao žena, verujem da nas godine ne definišu. Ne juče. Ne sutra. Danas. Danas je trenutak u kom možete da ostvarite ono što želite“, rekla je misica.

Izvor

Oznake: Magazin

Vezani članci