fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Krenuli od jedne prodavnice, sad ih imaju 50-ak i šire se u Sarajevu

Krenuli su i sa velikom investicijom vrijednom čak 20 miliona KM koja se odnosni na izgradnju tvornice sladoleda u Domaljevcu

U Vogošći kod Sarajeva 28. septembra ove godine bit će otvoren market “MEGA Diskont” kompanije “Yimor” iz Domaljevca. U objektu na oko 1.000 kvadratnih metara posao će dobiti 25 radnika.

Riječ je o kompaniji koja već ima oko 50 prodajnih objekata u BiH i ubrzano se širi, piše BiznisInfo.ba.

U Sarajevu već imaju tri objekta, i to na Ilidži, u Ilijašu i na Otoci (u Vistafonu), pa će im ovo biti četvrto prodajno mjesto u gradu.

Lanac posluje u okviru domaće kompanije Yimor iz Domaljevca. Radi se o porodičnoj firmi koja je osnovana 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Yimor danas ima razvijenu veleprodajnu mrežu i oko 50 maloprodajnih objekata na teritoriji BiH, od čega su neki registrovana kao Yimor, a ostali pod nazivom MEGA Diskont. Zapošljavaju preko 500 radnika.

Ranije su najavili dalje širenje maloprodajne mreže u Sarajevu i drugim gradovima. Osim toga, krenuli su sa velikom investicijom vrijednom čak 20 miliona KM koja se odnosni na izgradnju tvornice sladoleda u Domaljevcu, gdje će posao dobiti 100 radnika.

Direktor kompanije Zlatko Oršolić u intervjuu za BiznisInfo.ba nedavno je otkrio detalje ove velike investicije te govorio o daljim planovima širenja poslovanja ove uspješne kompanije.

Od male prodavnice do giganta

Na samom početku 1990-tih godina Yimor je predstavljao klasičnu lokalnu prodavnicu koja služi užem lokalnom stanovništvu, ali od 2015. godine prateći razvoj tržišta rodila se nova ideja koncepta prodavnica pod nazivom MEGA Diskont.

Prvi MEGA Diskont je otvoren u Brčkom a nakon toga se ubrzano širi na teritoriji Federacije i to najviše na Tuzlanskom kantonu. Maloprodajni asortiman čini roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.

U ponudi se nalazi preko 600 brendova sa oko 4.000 artikala koju čine mnogobrojni brendovi iz BiH kao i poznatih brendova iz inostranstva, od kojih je Yimor za većinu njih direktni uvoznik.

Izvor

Izdvojeno

BiH

Kako su dodali, u tom periodu bit će konstantno visoke temperature, lokalno i malo toplije nego ovih dana uz većinom sunčano vrijeme.”Tek malo sjevernije...

Magazin

Pjevačica Jovana Pajić održala je sinoć, 11. jula, fenomenalan nastup u prijestoničkom lokalu nakon duže medijske ilegale. Pajić je pred isti, stala pred sedmu...

Biznis

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi stanovnici naše zemlje uz janjetinu i roštilj slave bitne datume...

Biznis

Fortenova grupa, najveći poslodavac u regiji s više od 45.000 zaposlenih, koja obuhvata poznate kompanije kao što su Konzum, Mercator, Zvijezda, Dijamant, Jamnica, Sarajevski...