fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Magazin

Kraljica Maxima, raskošna i glamurozna čak i sa oklagijom

Holandski kraljevski par boravio je ovih dana u trodnevnoj zvaničnoj posjeti Austriji. Kraljica Maxima iskoristila je priliku da pokaže svu raskoš svog modnog stila, ali i dokazala da i te kako umije da preko elegantne garderobe navuče kecelju, uzme oklagiju i – nešto zamijesi!

Holandski kralj Willem-Alexander, sa suprugom Maximom, bio je u posjeti Beču i Gracu, na poziv austrijskog predsjednika.

Crveno za prvi dan posjete

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koningin Maxima (@_koningin_maxima)

Već prvog dana posjete, Maxima je odabrala da se predstavi u svom prepoznatljivom glamuroznom stilu. Nosila je atraktivnu Ferari crvenu svilenu haljinu do koljena sa plaštom, svog omiljenog brenda, belgijske modne kuće Natan, ukombinujući je sa adekvatnim elegantnim šeširom širokog oboda u istoj boji.

Crvena boja, inače dominantna na austrijskoj zastavi, bila je svojevrsni omaž domaćinima, kao i izbor tašne, čija je kreatorka unuka brata posljednjeg austrougarskog cara.

Glamur za gala banket

Za tradicionalni banket na kraju prvog dana, održanom u dvorcu Belvedere, Maxima je bila besprijekorno otmena i šik, noseći dugu asimetričnu bijelu haljinu sa jednim obnaženim ramenom. Maksimin izbor nakita za ovu priliku bio je zaista reprezentativan. Iz bogatih holandskih kraljevskih škrinja izvukla je antiknu bisernu tijaru, koju je ukombinovala sa adekvatnim minđušama i raskošnim brošem od dijamanata i bisera s početka 19. vijeka.

Kralj, kraljica i oklagija

Kraljica se nije libila da preko elegantne odjevne kombinacije navuče kecelju, mužu uvali u ruke oklagiju, a preko svojih pospe brašno i zamijesi tijesto za picu, pokazujući svoje pekarsko umijeće.

 

The post Kraljica Maxima, raskošna i glamurozna čak i sa oklagijom appeared first on Azra Magazin.

Izvor

Možda vam se sviđa

Vijesti

Nedim Sladić, bh. meteorolog, oglasio se na svom Facebook profilu gdje je sa javnošću podijelio informaciju o pljuskovima sa grmljavinom koji se očekuju večeras u...

Vijesti

Nakon što je talentovana Tuzlanka, Belma Huseinefendić svojom pjesmom  „ŠIBAM DALJE“ i cover obradom „Odakle sam ja“ napravila pomamu, odlučila se na objavu novog...

Biznis

Vjeruje se da će niskotarifni prevoznik Wizz Air obustaviti šest ruta iz svoje baze u Sarajevu tokom narednih mjeseci. Kompanija je prije više od...

Vijesti

U Velikoj sali Doma kulture Kakanj održana je jučer Akademija povodom 32. godišnjice osnivanja Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Kakanj, a prisutnima se tim...