Povežite se

Regija

Kosovski mediji pišu da je sa teritorije Srbije bačena bomba na granični prijelaz Jarinje, policija demantovala te informacije

Objavljeno

na

Na granični prijelaz Jarinje je večeras bačena bomba, piše to prištinska novinska agencija Kosovopress.

Oni navode da je bomba na policijski i carinski punkt na Jarinju bačena sa teritorije Republike Srbije.

Osim oštećenja na zgradi, trenutno nije poznato da li ima povrijeđenih.

Portparol Policije Kosova Baki Keljani je kazao da na graničnom prijelazu Jarinje nije izvršen napad bombom nego da je došlo do pucnjave iz vatrenog oružja.

On je još rekao da nema povrijeđenih, samo manja materijalna šteta te da se saobraćaj sada odvija normalno. Navodi i da je dosadašnja istraga pokazala da je hitac došao iz pravca sela Tušnica koji se nalazi u Srbiji.

Klix

Oglašavanje

Regija

Bizarna pljačka u susjedstvu: Uletio s plastičnim pištoljem i tražio dva bureka

Objavljeno

na

By

Vlasnik pekare “Pionir”, koja se nalazi u centru Vranja prijavio je policiji bizaran pokušaj razbojništva jer mu je u pekaru došlo NN lice koje je nosilo pištolj i držeći ruku na pištolju prišlo vlasniku pekare i rekao:

“Daj mi dva bureka ja sam pripadnik državne sigurnosti, a pare ću sutra da ti dam“.

Kako je Stojanović ispričao osumnjičeni koji je identifikovan kasnije ostavio je na pult 100 dinara i rekao da će donijeti još 140 sutra, piše Blic.rs.

Vlasnik pekare ispričao je da se cijeli slučaj nije završio na dva bureka jer se isti čovjek pojavio tri sata poslije ponoći u pekari i tražio od njega da mu ostavlja stari hljeb jer ima psa kod kuće.

On je čak i nudio da pokaže službenu legitimaciju, što je pekar odbio. Kako se kasnije ispostavilo lažni radnik je imao kod sebe plastični pištolj i bio je pod dejstvom alkohola.

Negdje oko 4 sata saobraćajna policija je alkotestirala čovjeka koji je na bizaran način izveo razbojništvo u pekari i ustanovljeno je da ima 1,92 promila alkohola u krvi.

O svemu je obaviješteno Osnovno javno tuđilaštvo u Vranju, a osumnjičen je nakon saslušanja pušten da se brani sa slobode.

 

Radiosarajevo.ba

Nastavite sa čitanjem

Regija

Detalji stravične pucnjave na Kosovu: Maskirane osobe napale autobus, četiri osobe ubijene

Objavljeno

na

By

Sinoć oko 19:00 sati su nepoznate, maskirane osobe pucale u autobus pun đaka u blizini sela Glođane kod Dečana na Kosovu.

Posljednje informacije govore da su u pucnjavi poginule četiri osobe, prenosi Telegraf. Potvrđeno je da je riječ o vozaču, kondukteru i dvije mlađe osobe, stare 17 i 18 godina. Potvrđeno je da su poginuli učenik i učenica prezimena Mustafaj i Hamzaj.

Iz kosovske policije je potvrđeno da je nekoliko maskiranih osoba napalo autobus, odnosno da su ga izrešetali vatrenim oružjem.

Zamjenik komandanta policije u Peći Veton Elshani je rekao da ne vjeruju kako je pucnjava povezana sa bilo kakvim terorističkim aktom, nego da je vjerovatno meta bio neku ko se nalazio na mjestu događaja.

Riječ je o autobusu koji je saobraćao od Dečana do Glođana.

Kurir piše da je uzrok pucnjave osveta. Odnosno, da je počinilac navodno jedan od putnika koji je izbačen iz autobusa.

 

Klix

Nastavite sa čitanjem

Najčitanije