fbpx
Sport

Košarkaš Bogdan Radosavljević prekinuo karijeru u 30. godini

Košarkaš njemačkog prvoligaša Hakro Merlins Crailsheim Bogdan Radosavljević okončao je karijeru u 30. godini zbog velikih zdravstvenih problema, a na kraju je otkrio sa čime se bori.

U pitanju je osteoartritis desnog ramena. Nakon što se prije mnogo godina požalio na probleme sa ramenom, novi testovi su otkrili značajno pogoršanje stanja. Timski ljekar dr. Christoph Lukas potvrdio je da Radosavljević mora reći zbogom košarci, prenosi Klix.

Centar visok 2,14 metara jasno se sjeća razgovora koji mu je promijenio život.

“Prethodno sam ponovo pregledao rame kod nekoliko specijalista. Samo da budem siguran, htio sam dobiti drugo mišljenje, treće i četvrto. Ali, svi ljekari su se prilično složili. Onda je bilo jasno. I naš timski ljekar dr. Christoph Lukas mi je tako rekao”, izjavio je Radosavljević.

Njegova supruga Jenny ga podržava. Sin Luka (5) odvlači pažnju i pomaže da ne misli na prekid karijere.

“Uf, to je bilo jako teško. Veoma tužno. Nije baš lako čuti takvo nešto. Veoma emotivno i teško. Još uvijek procesuiram sve. Ali ne samo ja, već i moja porodica. Dajemo sve od sebe da nastavimo živjeti s tim. Život ide dalje”, rekao je za Bild.

Radosavljević je i u svakodnevnom životu ozbiljno ograničen problemom s ramenom.

“Čak i svakodnevnim stvarima me boli. Od češljanja kose do pranja zuba i pranja ruku. U svemu što radim. Podići ruku prema gore u stranu više je gotovo nemoguće”, priznao je košarkaš srbijanskog porijekla rođen u Jagodini, a koji se 2008. godine preselio u Njemačku.

Radosavljević je u mladosti bio jedan od najvećih njemačkih košarkaških talenata i igrao je za omladinske reprezentacije Njemačke – U17, U18 i U20, kao i za A reprezentaciju, za koju je debitovao kod selektora Emira Mutapčića.

Igrao je u Bayernu , zatim za Tubingen, Albu Berlin, Ludwigsburg, Ulm, Brindisi (Italija), Hamburg i MBC.

The post Košarkaš Bogdan Radosavljević prekinuo karijeru u 30. godini appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima