fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Konačno: Veliki avioprevoznik stiže u Tuzlu

Velika vijest za tuzlanski aerodrom koji je u posljednje vrijeme u teškoj situaciji

Turski Pegasus kreće od 3. avgusta sa jednim tjednim letom za Tuzlu, subotom. Ovako će letjeti do kraja ljetnog reda letenja, a intenzivno se pregovara o nastavku operacija zimi i povećanju frekvencija. Ovo je velika vijest za tuzlanski aerodrom.

Osim toga, Wizz Air je najavio da će tokom septembra povećati broj letova za Tuzlu iz Memmingema sa 3 na 5 letova, izvijestio je avioportal Zamaaero.

Iako je prije ovo bilo objavljeno samo za avgust, sada će tako letjeti do 26. oktobra. Nakon toga ove zime će letjeti 3 sedmična leta.

Kompanija od 3. septembra dodaje treći let za Basel, kako će letjeti do kraja oktobra, nakon čega ponovo ima 2 sedmična leta. No, kompanija od 4. septembra povećava i Dortmund sa 3 na 4 leta, kako će letjeti i iduće zime.

Wizz Air tijekom jula ima samo 8 sedmičnih letova za Tuzlu. No, u avgustu broj letova povećava na 10, a od septembra povećava na 12 letova sedmično.

Sa Pegasusom to znači 13 letova sedmično, a kada ukalkuliramo i letove Tailwinda i Freebirda za Antalyu to je 17 sedmičnih letova. Iduće zime Wizz Air će imati 9 sedmičnih letova kako je i prvotno planirano.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Magazin

Ivana Šašić razvela se od supruga jer ga je uhvatila u prevari, a sada je iznijela svoje mišljenje o ženama koje, iako znaju da...