fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Magazin

Komfor koji oslobađa kreativnost! | City Magazine

Rutina je dobra stvar kad su u pitanju vežbanje, zdrava ishrana, odlazak na spavanje, nega kože… ali ima i trenutaka u kojima valja prepoznati da smo zaglavili sa dobro poznatim obrascima, razbiti stare navike i probati nešto sasvim novo. To naročito važi za bilo koju vrstu kreativnog stvaralaštva.

Baš zato je Converse svojim projektom CX Artist Series želeo da malo razmrda i uzburka našu umetničku scenu. S tim ciljem na umu, pronađena su tri mlada kreativca različitih senzibiliteta i obezbeđeni su im platforma, sredstva za rad i prostor u kome mogu zajedno da stvaraju na unikatan i autentičan način. A ceo proces su prošli u Converse CX patikama, modelu koji zahvaljujući posebnoj CX foam tehnologiji garantuje udobnost, ali ne pravi kompromise sa stilom.

Anja, Kristina i David, članovi Converse-ove All Stars zajednice, su imali svega 10 dana da pod budnim okom mentora Danila Baletića, etabliranog skulptora i mutimedijalnog umetnika, stvore umetničko delo specifične snage i moćne poruke. I to umetničko delo – od otpada.

Njih četvoro su, rame uz rame, napustili okvire digitalnog sveta, zaprljali ruke i pokazali da izlaskom iz zone komfora stvaraju sebi novi prostor i osvajaju nove umetničke slobode. Od starog su napravili novo i udahnuli su život onome što je bilo odbačeno i zaboravljeno. Pronašli su lepotu u neočekivanom.

U duhu CREATE NEXT poruke svojom skulpturom su pokazali da nauka, tehnologija i priroda mogu miroljubivo da koegzistiraju i da umetnička dela nastaju svuda čim su umetnici spremni da se uhvate u koštac sa sobom i sa svojom okolinom.

Zato vas pozivamo da do 29. juna posetite ovu skulpturu koja je nastala kao posledica vrednog rada naših kreativaca, a koja je izložena u novom, uzbudljivom delu grada – dvorištu fabrike Kluz (Concept Bar Svaštara).

Jer ni u umetnosti ni u modi ne treba zapadati u rutinu.

Fotografije: Promo

Izvor

Možda vam se sviđa

Biznis

Dž. Pol Geti (Jean Paul Getty) rođen je 1892. godine i u drugoj plovini dvadesetog vijeka bio je najbogatiji čovjek na planeti. Osnovao je...

BiH

Sve je spremno za isplatu uvećanih junskih penzija u Federaciji BiH koja će biti 5. jula, potvrdio je za Faktor Amel Lizde, šef Ureda...

Zanimljivosti

Marija Šerifović progovorila je o tome ko bi mogao da je zamijeni u Zvezdama Granda. -Ja sam nezamjenljiva, niko ne pjeva, ne izgleda i...

Zanimljivosti

Popularni pjevač Amar Gile oglasio se na društvenim mrežama emotivnom porukom i čestitao pobjedu Nerminu Handžiću. Naime, Amar je objavio fotografiju sa Nerminom staru...