fbpx
Magazin

Komedija „Američki san“ 16. marta u Lukavcu

Na sceni Centra za kulturu Lukavac, 16. marta nas očekuje izuzetna monodrama „Američki san“. Naslovnu ulogu potpisuje Elmir Krivalić, režiju Dražen Pavlović a scenografiju Suad Avdagić.

Američki san je tragikomična ispovijest čovjeka koji je, tragajući za osnovnim ljudskim pravima, u zemljama Zapada tražio svoj identitet, a vratio se sa traumama koje su na njega ostavile tragične posljedice.

“Ova predstava direktno i bez cenzure govori o problemima današnjice – politike, zdravstva, mita i korupcije, odnosa muškarca i žene, nasilja u porodici, odnosno sukobu tradicionalnog i savremenog. Koristeći crni humor želimo prikazati način na koji se taj čovjek snalazio u novom okruženju”, ističe glumac Elmir Krivalić.

Priča koja je ispričana kroz monodramu “Američki san” predstavlja aktuelnu temu u našem društvu. Naime, zbog nedostatka vjere u budućnost mnogi građani Bosne i Hercegovine ne vide svoju budućnost u ovoj zemlji, te većina razmišlja o odlasku iz domovine. Iluziju savršenog života negdje daleko od domovine ova predstava razbija.

Predstava će biti odigrana na Velikoj sceni Centra za kulturu Lukavac u četvrtak, 16. marta 2023. godine u 19:00 sati.

Ulaznice, po cijeni od 7 KM su u prodaji u Službi za administraciju i marketing svaki radni dan od 07:00 do 17:00 sati, a vikendom u Biletarnici Centra za kulturu Lukavac.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima