fbpx

Koje sledeće franšize sa Playstation konzole dobijaju adaptacije nakon serije „The Last of Us”

od Urednik

„The Last of Us“ nije prva adaptacija video igre koja se pojavila na malom ekranu, ali po onome što je viđeno u prvoj epizodi deluje kao da bi mogla da bude najbolja.

Kako je original igra sa Playstation konzole, postavlja se pitanje koje još njihove franšize će dobiti adaptaciju i da li će i one biti uspešne, odnosno da li ćemo u budućnosti videti više adaptacija koje će radovati, a ne ljutiti fanove.

God of War (Prime Video)

Jedna od najpopularnijih franšiza na ovoj platformi, čiji je poslednji nastavak izašao pre samo par meseci, dobiće svoju serijsku adaptaciju zahvaljujući kući Prime Video.

Za adaptaciju je zaslužen Rejf Džudkins (poznat po seriji „The Wheel of Time“), a podrška su Mark Fergus i Hok Ostbi („Children of Men“, „Iron Man“), ali se još uvek ne zna ko će tumačiti glavnu ulogu.

Serija će najverovatnije pratiti priču o Kratosu, bogu rata, nakon što ode iz drevne Grčke i pronađe dom za sebe i svog sina u nordijskom svetu Midgardu. Očekuje nas priča o ocu i sinu uz dosta krvavih okršaja.

Twisted Metal (Peacock)

Teško je zamisliti kako bi izgledala potpuno verna adaptacija franšize u kojoj su tema automobili sa raznim oružjima na sebi i vozači koji se međusobno ubijaju u post-apokaliptičnom okruženju.

Međutim, čini se da će ova serija uzeti ponete elemente od filma „Mad Max: Fury Road“, jer će pratiti vozača koji treba da dostavi misteriozni paket preko post-apokaliptične nedođije.

Glavnu ulogu tumači Entoni Meki, a tu su još i Nev Kembel, Tomas Hejden Čerč, Samoa Džo, Stefani Beatriz i Ričard Kabral.

Horizon Zero Dawn (Netflix)

Mnogi smatraju da je ovo prava franšiza za adaptaciju u vidu serije, tako da ćemo praiti Aloj, devojku ratnicu koja preživljava u post-apokaliptičnom okruženju prepunom robota u obliku životinja, dok je ljudski rod sveden na plemena sa različitim poznavanjem tehnologije.

O seriji se ne zna puno, osim da je za nju zadužen Stiv Blekman, poznat po seriji „The Umbrella Academy“. On je potvrdio da će Aloj biti glavni lik i da će fokus biti na njoj.

Gran Turismo (film)

Film o odrastanju zasnovan na video igri o trkama zvuči neobično, ali kako je za rediteljskim kormilom Nil Blomkamp, mi smo definitivno zainteresovani da vidimo krajnji proizvod.

To je manje adaptacija samog serijala, a više biografska priča delimično inspirisana istinitom pričom o mladom vozaču Janu Mardenborou. Uloge tumače Dejvid Harbor, Orlando Blum, Đimon Honsu i Arči Madekve,

Ghost of Tsushima (film)

Jedna od najboljih igara sa Playstation konzole prati priču o Džinu Sakaju, samuraju koji treba da odbrani ostrvo Cušima od mongolskih horda, a sve to uz puno referenci na rad Akire Kurosave.

Za adaptaciju je zadužen Čed Stahelski, kaskader i reditelj tri filma o Džonu Viku, koji je najavio da će u filmu glumiti Japanci i da će on biti na japanskom jeziku, kako bi ostao veran video igri.

Sve to će biti uz poštovanje Kurosavinih dela, za koja kaže da su puno uticala na njega kao umetnika, uz nadu da će moderna tehnologija samo poboljšati konačni proizvod.

Izvor: GQ

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.