Povežite se sa nama

Magazin

Koga je briga “Đećeš” na more… Vidi Eseda

Objavljeno

-

O njima bi se svaki dan mogla napisati posebna priča koliko su vrijedni divljenja. Jer, svaka od priča o snazi, volji i ljubavi Mahire i Eseda Ahmiša iz Vogošće, ogromna je životna lekcija. Tako i najnovija koju je na Facebooku objavila Mahira s Esedovom fotografijom dok prima infuziju te porukom:

-Koga je briga “đećeš” na more??? Idi bolan gdje hoćeš, a i da ne odeš hoćel propast svijet!!! Vidi Eseda svake hefte infuzija jer ne može da guta i opet mi rahat! Vidiš li kakvih pravih problema insani imaju a tebi jedina briga “đećeš”na more??? Budi zdrav pa kupaj se i u lavoru, tobejarabbi! Poneseš pašteta i đe hoš. Esed prima infuziju i pita gdje ćemo poslije, kao da od mora zavisi sreća!!!

Koga je briga "đećeš" na more???Idi bolan gdje hoćeš,a i da ne odeš hoćel propast svijet!!!Vidi Eseda svake hefte…

Posted by Esed Mahira Ahmiš on Petak, 26. juni 2020.

Podsjetimo, Mahira i Esed vjenčali su se 2007., a nakon godinu braka on je obolio od multiplaskleroze. Od tada je krenula njihova zadivljujuća borba sa životnim nedaćama. Mahira nijednog trenutka nije pokleknula, uz dvoje djece, svakodnevno služi bolesnog supruga, ali i svekra, sve stiže i nikada se ni na što ne žali.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Magazin

Nedjelju provedite uz film i domaći čips, evo recepta

Objavljeno

-

Od

Jednom kada otvorite vrećicu čipsa zaista je teško zaustaviti se, ali svi dobro znamo koliko je ova grickalica nezdrava.

Zato danas pripremite svoju, zdraviju verziju. Uživajte uz film i opustite se nakon naporne sedmice.

Uzmite nekoliko krompira, papir za pečenje, malo maslinovog ulja, so, bober i začine po želji.

Možete napraviti čips s aromom luka, pa koristite luk i češnjak u prahu, onaj s crvenom paprikom ili mediteranski, s ruzmarinom.

Narežite ga na jako tanke šnite, a najbolje će vam u tome pomoći ribež. Poredajte ga na papir za pečenje, dodajte malo ulja i začine koje ste odabrali. Pecite u pećnici na 200° sve dok ne poprimi zlatnu boju i ne postane hrskav.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Magazin

Jeste li probali “souffle” omlet… Savršen doručak koji nastaje, ali i nestaje u trenu

Objavljeno

-

Od

Odvajanje žumanjaka od bjelanjaka uobičajen je proces u pripremi biskvita za kolače i torte, ali kulinarski stručnjaci savjetuju da isto pokušate napraviti i sa omletom.

Upravo to je, kažu, trik za savršen omlet koji nastaje, ali i nestaje u trenu.

Umutite li žumanjke i bjelanjke odvojeno prije nego što ih spojite u jednu smjesu te ih ispečete na tavi, dobit ćete savršeni omlet kojeg zovu “souffle” omlet.

Tako ispečen omlet možete začiniti sa soli, biberom i drugim začinima ili ga čak začiniti šećerom u prahu, medom i slično. Od sastojaka vam je potrebno pet bjelanjaka, tri žumanjka, dvije kašičice maslaca i začine po želji.

Umutite pet jaja i odvojite bjelanjke od žumanjaka. Mikserom umutite bjelanjke, a u drugoj posudi odvojite samo tri žumanjka i pjenasto ih izmutite.

Pažljivo umiješajte žumanjke u smjesu od bjelanjaka. Zatim smjesu izlijte na zagrijanu tavu i poklopite. Na umjerenoj temperaturi pecite tri minute.

Nakon tri minute ubacite maslac i pecite još tri minute. Začinite omlet začinima po želji i vaš doručak je spreman.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije