fbpx
Sport

Kodro zadovoljan: Pobjeda s pet razlike bi nam možda napravila veći problem

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro komentarisao je u studiju BHT1 večerašnju utakmicu protiv Lihtenštajna.

Patili su se Zmajevi sa slabašnim protivnikom i slavili sa 2:1, a Kodro je rekao dao prioritet bodovima i rekao da je pobjeda najbitnija.

“Dao bih prioritet bodovima. Važno je pobijediti utakmicu. Primili smo iznenađujući gol i malo smo pali jer nas je to uznemirilo. Prvo poluvrijeme je bilo korektno, a u drugom smo pali, ali to je na neki način i normalno. Kratko smo radili i teško je napraviti radikalne promjene”, rekao je Kodro i dodao:

“Zadovoljan sam. Da smo pobijedili sa pet razlike možda bi nam to napravilo veći problem. Bilo je dobrih stvari, ali i onih koje treba popraviti. Najvažnija je pobjeda.”

Govorio je o postavci na sredini terena.

“Željeli smo imati Krunića i Nalića kako bismo izlazili naprijed preko naših stopera, posebno Kolašinca. U drugom poluvremenu smo vidjeli da ima problema, pa smo igrali 3-4-2-1 da ojačamo sredinu. Mijenjali smo Pjanića i Krunića, a ulazak Hadžiahmetovića i Tahirovića donio nam je čvrstoču u iznošenju lopte.

“Lihtenštajn je jaka ekipa u smislu postavke 3-5-2. U prvom poluvremenu su bili korektni, ali u drugom su pali zbog tih naših igrača koji su ušli s klupe. Nije to lagano probiti, bez obzira šta ko mislio”, istakao je Kodro i nastavio hvaliti večerašnjeg rivala:

“Funfstuck je baš posložio ekipu i grupisao ih. Mislim da će oni dati otpor bilo kojoj ekipi u narednom periodu. Raja je mislila da ćemo im dati pet komada, a to nije lagano.”

“Nisam primijetio da su nas nešto ugrozili u drugom poluvremenu. Utakmica se gasila. Nismo bili toliko opasni, ali nije ni Lihtenštajn. Slovačka je izgubila, Luksemburg pobijedio i sada smo na samo -4. Treba malo optimizma”; zaključio je Kodro.

The post Kodro zadovoljan: Pobjeda s pet razlike bi nam možda napravila veći problem appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake: sport

Možda vas zanima