fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Ko je primio platu od 246 hiljada KM

Najveća plata u Republici Srpskoj isplaćena u ovoj godini iznosi tačno 246.506 maraka.

Tu platu dobio je radnik iz Istočnog Novog Sarajeva koji je zaposlen u trgovini na veliko duvanskim proizvodima.

Na listi deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja po osnovu radnog odnosa u Republici Srpskoj na drugom mjestu nalazi se Banjalučanin čija je plata za skoro 150.000 maraka manja od prvorangiranog.

– Riječ je o radniku sa platom od 100.414 maraka, a koji je zaposlen u trgovini na veliko mašinama za rudarstvo i građevinarstvo  – kazali su „Glasu Srpske“ u Poreskoj upravi.

I iduće tri pozicije drže Banjalučani zaposleni u djelatnosti ostalo novčano poslovanje (posredovanje).

Tako trećeranigarni se može pohvaliti sa platom od 91.562 marke,  dok su  četvrtorangirani i petorangirani skoro sa identičnom platom, koja iznosi 78.618, odnosno 78.311 maraka.

I šestu poziciju drži njihov sugrađanin, samo što je on zaposlen u djelatnosti proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda, a njegova plata u ovoj godini iznosi 69.027 KM.

Listu Banjalučana prekida radnik iz Istočnog Novog Sarajeva koji je zaposlen u trgovini na veliko duvanskih proizvodima, a čija plata iznosi 67.077 KM.

I posljednje tri pozicije na listi deset najvećih prijavljenih pojedinačnih neto primanja drže Banjalučani i to zaposleni u trgovini na veliko duvanskim proizvodima, ostalo novčano poslovanje (posredovanje) te djelatnosti bolnica.

I njihova plata je nedosanjan san za većinu radnika, jer je onaj sa osme pozicije zaradio za mjesec 66.103 marke, dok deveto mjesto drži plata od 66.029 marka.

Posljednja ništa manje slavna pozicija pripala je radniku koji je za jedan mjesec dobio platu od 60.801 marku.

Izvor

Izdvojeno

Zanimljivosti

Jelena Karleuša je otputovala u Atinu, gdje je iznajmila vilu na obali mora u sklopu najluksuznijeg hotela s pet zvjezdica. Kako prenose srbijanski mediji,...

Magazin

Kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, nerijetko na društvenim mrežama objavi provokativnu fotografiju zbog koje njeni pratioci ne ostaju ravnodušni. Una je sada objavila fotografiju...

Sport

Skokovi u vodu “Bentbaša Cliff Diving” postali su prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a ove godine takmičenje je zakazano za nedjelju, 4. august.  “Uveliko traju...

Zanimljivosti

Pjevačica Lidija Bačić (38) ovoga ljeta radi punom parom. Čeka je niz koncerata diljem Hrvatske, a predah od pjevanja uzela je opuštajući se uz...