fbpx
Vijesti

KEBA MI JE UKRAO PJESMU: Nada Obrić otkrila tajnu iz prošlosti

Nada Obrić ima zavidnu muzičku karijeru, ali život je nije mazio, pa je doživjela i bolne razvode, ali i tri puta bolovala od opake blesti, od kojeg se hrabro izliječila.

Nedavno je priznala da ima penziju od 16.000 dinara, kao i da joj ne pomažu djeca ne zna kako bi preživjela, ali i da se nada nacionalnoj penziji.

Nada iza sebe ima veliki broj hitova, a krajem osamdesetih je snimila pjesmu “Imala sam ljubav jednu”, koju, kako kaže, zbog ratnih dešavanja na prostorima bivše Jugoslavije, nije uspjela da ispromoviše na pravi način, pa je nakon rata planirala da je osvježi i nastavi promociju. Međutim, pjevačica trvdi da ju je kolega Dragan Kojić Keba preduhitrio i prvi se progurao s njenom pjesmom, te je 1996. uvrstio na svoj album, koji je i nazvao po Nadinoj numeri “Imao sam ljubav jednu”.

“Nije se potrefilo, nije bilo slučajno. Pjesmu sam snimila uoči samog rata, ne znajući da će da izbije haos. To je nenormalno krenulo da hvata publiku, pjesma je buknula. Onda se desio rat. Pjesme više nikoga nisu zanimale. Kada se stanje smirilo, sve vrijeme sam razmišljala da je ponovo snimim ili da je ponovo pustim i nastavim promociju”, istakla je pjevačica i dodala:

“Pjesma je zaista krenula u mom izvođenju. Baš je krenula. Odjednom na televiziji vidim Kebu i čujem moju pjesmu. Bila sam u šoku. Njemu se dopala, očigledno, kako i ne bi kada je odlična. On je to osjetio”.

Pjevačicu je najviše pogodilo što Kojić s njom uopšte nije kontaktirao prije nego što je pustio u etar njen hit, s kojim se i sam proslavio –

“Keba me nije nazvao da me pita da li se slažem da uzme moju pjesmu. Njemu je autor pjesme to dozvolio, ja ništa nisam znala. Nikom ništa na kraju, a dobio je veliki hit”, zaključila je ovu temu ona, a Keba se nije oglašavao ovim povodom.

U daljem razgovoru pjevačica se osvrnula i na to što su je pojedini nedavno i sahranili, zbog čega najviše trpi njena porodica.

– “Meni je to strašno! Ne znam odakle kome ideja da me sahrani?! Nedavno se pojavila i neka slika gdje sam u postelji. To me je neko slikao. Nikada se nisam tako slikala. Jedan čovjek je napisao da sam umrla. Moja djeca su bila u panici. Jedva su preživjeli. Doživjeli su stres. Neki iz južne Srbije je to napisao. Nek me sahranjuju, ne zanima me”, poručila je Nada, koja je u više navrata otvoreno govorila o borbi s teškom bolešću, s kojom se nekoliko puta izborila.

(Express/Mondo)

Izvor

Oznake: Vijesti

Vezani članci