fbpx
Vijesti

Kayu napali zbog obrade Terezine pjesme na ekavici: Diraš svetinju

Pjevačica Katarina Ostojić Kaya odlučila je da reaguje nekoliko dana nakon objave njene verzije legendarne pjesme “Moja posljednja i prva ljubavi” koju je originalno izvela velika Tereza Kesovija.

Nema sumnje da se podigla velika prašina oko toga da “neko dira u svetinju” i oko toga da li je trebalo da pjevam na ijekavici ili ekavici, ali ja se neću baviti time – počinje Kaya.

-Pjesma je ljubavna, jedna od najljepših sa ovih prostora i nastala je u neka mnogo sretnija vremena… Tako da ću se ja fokusirati na ljubav, sreću i naravno muziku, jer je to ovdje jedino važno… Kao što rekoh, veliki Kemal Monteno napisao je ovu pjesmu za jedan od najraskošnijih vokala svih vremena Terezu Kesoviju, koja je svojom interpretacijom ovu pjesmu učinila ogromnom u svakom smislu, posebno pjevački izuzetno izazovnom, i velika je hrabrost bila prepjevati je u bilo kom aranžmanu – piše Kaya na Instagramu.

-Ja sam se, evo, usudila, praštajte… I to vrlo svedeno, samo maestralno odsviran klavir i ja… Dala sam joj i neki svoj pečat i u vidu ukrasa i emocije, i mislim da savršeniju emociju od ove koju sam dala, nisam dala nikada do sada. Sretna sam što puno vas to osjeti i prepozna – napisala je Kaya.

Pjesmu prati i spot, a snimljen je u Dubrovniku, Terezinom rodnom mjestu.

Izvor

Oznake: Showbiz

Možda vas zanima