fbpx
Sport

Karačić: Milina je igrati na Grbavici, ne bojimo se i želimo riješiti pitanje svog opstanka

Trener Posušja Branko Karačić danas je na konferenciji za medije najavio okršaj sa Željezničarom u 32. kolu Premijer lige BiH.

Utakmica se igra na Grbavici u nedjelju, a Karačić je sretan jer će njegov tim igrati pred mnogo navijača.

“Znamo da je skoro kraj prvenstva, da imamo 180 minuta da riješimo svoje pitanje i svoj cilj. Vjerujem da ćemo opstanak riješiti na jednom teškom gostovanju kao što je Željezničar. Bod koji je Željo osvojio protiv Sarajeva je nevjerovatno bitan za njih. Imaju šansu da izađu u Evropu, ali i mi imamo jedan cilj – da što prije osiguramo opstanak”, rekao je Karačić i nastavio:

“Milina je igrati na Grbavici. Biće puno gledatelja, Željo je kvalitetna ekipa i ima motiv da zadnje dvije utakmice riješi u svoju korist i izađe u Evropu. Mi se ne bojimo, znamo Željine dobre strane, ali imaju i jedan “valoviti” dio u prvenstvu. Na Grbavici su uvijek vrlo korektni, a očekujem da moji igrači nastave igrati u dobrom ritmu. Vjerujem da ćemo uljepšati sebi tu utakmicu kako želimo.”

Poželio je brz oporavak mladom Josipu Kataviću, koji se povrijedio još na meču protiv Sloge.

Josip Katavić je imao povredu i magnetna rezonanca je pokazala da su napukli križni ligamenti i meniskus. Želim mu što prije povratak. Ostali su svi u kadru”, rekao je Karačić.

Za kraj je govorio o kvalitetima Željezničara.

“Željo uvijek ima tehnički dobru ekipu koja želi igrati i voli se nadigravati. Znamo da će biti puno prostora za nas. Očekujem dobru utakmicu za gledatelje. Mi nećemo kalkulirati, a neće ni oni. Imaju iskusne igrače poput Kosorića, vrlo kvalitetna krila, a znamo i vrijednosti Štilića, Krpića… Meni je drago što sam čuo da će Samir Bekrić imati oproštajnu utakmicu protiv nas. Nadam se da neće biti sretan u nedjelju, ali želim mu svu sreću kao čovjeku poslije ove utakmice jer je vrlo kvalitetna osoba i igrač. Dosta puta sam razgovarao s njim”, zaključio je Karačić.

Utakmica Željo – Posušje igra se u nedjelju od 17 sati.

The post Karačić: Milina je igrati na Grbavici, ne bojimo se i želimo riješiti pitanje svog opstanka appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima