fbpx
Sport

Karabatić: Švedska i Danska su favoriti na SP, Hrvatska me neprijatno iznenadila

Nekad najbolji rukometaš svijeta Nikola Karabatić s Francuskom je na još jednom velikom takmičenju s 38 godina.

Nakon tri zlata i jednog srebra s Olimpijskih igara, četiri zlata i dvije bronze sa Svjetskih prvenstava te tri evropska zlata i dvije bronze, došao je na Svjetsko prvenstvo u Švedsku i Poljsku osvojiti svoju 16. medalju.

Hoće li mu ovo biti zadnje veliko takmičenje?

“Još nisam odlučio šta ću. Prije svega želim nastaviti igrati za PSG, počeli smo pregovarati oko novog ugovora. Ko zna što će biti nakon toga. Možda ću do Olimpijskih igara odigrati još sto utakmica. Moram pratiti stanje svog tijela i moram zaslužiti mjesto na igrama, dakle moram do tada ostati jednako dobar”, prokomentirao je Nikola Karabatić za Balkan-Handball.

Upitan je i koliko može Francuska na ovom prvenstvu, na kojem su skandinavske reprezentacije ipak glavni favoriti.

“Švedska nas je prošle godine pobijedila, osvojili su Evropsko prvenstvo. Danska je također jaka, igraju u Švedskoj gdje je puno njihovih navijača. Oni su favoriti, no ja vjerujem da i mi imamo šanse”, zaključio je.

Iznio je svoje mišljenje i o utakmici Hrvatske i Egipta te porazu koji je hrvatska reprezentacija doživjela.

“Bio sam iznenađen. Uključio sam se u drugom poluvremenu, kad je utakmica već bila prelomljena i kad su Egipćani vodili velikom razlikom. Znao sam da su jaki jer smo igrali polufinale Olimpijskih igara protiv njih. Ali, nedostaje im Yahia i mislio sam da Hrvatska može pobijediti jer su doveli dobru ekipu.”

Izvor

Oznake: Sport

Vezani članci