fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Kanton Sarajevo i Općina Ilidža će zajednički jačati turističke i industrijske kapacitete

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović posjetio je Općinu Ilidža te tom prilikom s načelnikom ove lokalne zajednice Nerminom Muzurom potpisao Sporazum o sufinansiranju projekta infrastrukturnog uređenja u poslovnoj zoni “Famos”.

Projekt rekonstrukcije i dogradnje javne rasvjete u ovoj Industrijskoj zoni će Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sufinansirati sa 100.000 KM, a preostala sredstva će obezbijediti Općina.

Ministarstvo privrede Općinu Ilidža smatra strateški važnim područjem jer, kako je istaknuto ovom prilikom, ona sa svojim prirodnim bogatstvima posjeduje nevjerovatan turistički potencijal. Vrijedno je spomenut da je ova općina po broju turističkih noćenja druga u FBiH, što predstavlja impozantan podatak.

“Iako je na zavidnom nivou, turizam u ovoj općini ne smije biti jedini pravac u kojem se ona razvija. Ilidža mora imati savremene i uređene industrijske zone koje će privlačiti investitore iz cijelog svijeta i gdje će oni bez prepreka poslovati”, poručeno je s ovog sastanka.

Kako je istakao ministar Mijatović, kroz razgovor s načelnikom Muzurom, prepoznat je zajednički pravac razmišljanja i cilj djelovanja Općine i Kantona.

“Zajednički nam je cilj napredak i razvoj, želimo da Kanton Sarajevo učinimo što ugodnijim za život i poslovanje i na tome nastavljamo intenzivno raditi”, poručio je ministar Mijatović.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...

Zanimljivosti

Nakon petogodišnje stanke Plavi Orkestar je prošlog vikenda oduševio publiku u Slavonskom Brodu, a koncert je bio tek početak njihove ljetne turneje koja uključuje...

Sport

Fudbalski klub Sarajevo putem društvenih mreža predstavio je novu domaću garnituru dresova njemačkog proizovđača Adidas u kojoj će nastupati igrači kluba sa Koševa u...