Kako će izgledati postava Katalonaca naredne sezone?

12

Čini se kako će brojni evropski veliki klubovi krenuti u narednu sezonu sa znatno izmjenjenim sastavima.

I Barcelona podmlađuje tim: Kako će izgledati postava Katalonaca naredne sezone?

I, dok smo to donekle očekivali od ekipa kao što su Real Madrid ili Bayern Minhen zbog slabih rezultata, čini se kako će i Barcelona znatno promijeniti igrački kadar.

Katalonci za sada igraju sjajnu sezonu, ali problem im predstavljaju godine nekih od najvažnijih igrača. Tako Gerard Pique i Luis Suarez imaju po 32 godine, a Sergio Busquets 31. Kada tome dodamo da i Leo Messi uskoro puni 32 godine, jasno je da će se igrački kadar morati malo podmladiti.

Stranica Squawka.com, koja često voli praviti predviđanja kada je u pitanju naredna sezona, napravila je mogući izgled prve postave Barcelone za narednu sezonu.

Naravno, imena koja se nalaze u toj postavi nisu tek tako ‘lupili’, već su postavu napravili od igrača za koje se predviđa da bi mogli pojačati Barcu, ali i od onih koji bi sigurno trebali ostati.

Za sada je jasno kako će novo ime u redovima Katalonaca naredne sezone biti Holanđanin De Jong koji stiže iz Ajaxa, a pored njega Barca je zainteresovana za nekoliko štopera i napadača.

Pomenuta stranica predviđa da će Barca od svih njih na kraju dovesti De Jongovog saigrača De Lighta kada je u pitanju odbrana i napadača Manchester Uniteda Marcusa Rashforda. Prema navodima pomenute stranice, to bi bila postava o kojoj sanjaju čelnici Uniteda, dok bi ‘rezervna’ varijanta bila ona sa Lukom Jovićem u napadu.

Koliko su realne ove prognoze procijenite sami, ali jasno je da se Katalonci neće tek tako odreći fudbalera kao što su Luis Suarez ili Gerard Pique, bez obzira na to što su već u godinama.

Izvor:sportsport.ba