fbpx
Zanimljivosti

KAFANSKA DRUŽENJA SU OPET U MODI: Kod Sulje nema labavo, nema tuča ni skandala

Dok se nekad bježalo od kafana, danas se kafane i kafanska druženja ponovno vraćaju u modu. Jedan od istinskih i pravih kafandžija i dobar organizator muzičkih dešavanja u Njemačkoj, tačnije u mjestu Maintal kod Frankfurta je Krajišnik, Sulejman Suljo Kalauzović.

Još sedamdesetih i osamdesetih godina Suljo je bio poznati ugostitelj u Frankfurt – Höcht, imao svoje restorane, u kojima su pjevale najveće zvijezde jugoslovenske estrade. Tokom rata u BiH u Frankfurtu je oraganizirao velika muzička dešavanja, organizirao humanitarne koncerte, a i danas je ostao humanitarac, dobar čovjek i uspješan biznismen.

Samir s omiljenim konobarom

Danas njegova kafana/restoran „kod Sulje“ okuplja sve ljude, svih vjera i nacija, a koji žele jednostavno da se opuste, uživaju u domaćoj hrani, jednostavno da im bude lijepo. Tako je prije izvjesnog vremena kod Sulje gostovala i mlada Adna Svraka iz Sarajeva koja je bila u pratnji svog dečka gitariste. Osim Adne tu večer su goste zabavaljali standardna postava muzičara, kao i pjevač Granda Samir Rizvanović.

Adna s dečkom

-Kod mene svi koji dođu veoma dobro znaju da ih očekuje dobra zabava, bez skandala, tuče ili bilo kakvih negativnih događanja. Ja to nikada nisam dozovljavao, i to svi već decenijama mog rada znaju. Gosti pjevači se mijenjaju od vikenda do vikenda, a moja stalna postavu koju sačinjavaju Ači, Suki Ćosović, Sajo Ibrović, Sara… a veoma često pjeva i Samir Rizvanović.

-Samir i ja smo dobri prijatelji, a isto tako i poslovni saradnici. Jako se dobro razumijemo, sve funkcioniše, pa dok je tako bit će svima dobro. Ja najviše volim kad mi Samir zapejva onu njegovu zadnju pjesmu, „Davno su me odvele daljine“, a mene zaista jesu, od rodne kuće, moga grada i moje BiH. Navikao sam se više ovdje u Njemačkoj, tu mi je život, ali veoma često sam i u mojoj Krajini. Već sam ostario u Njemačkoj, ali Krajina je u moj srcu i duši. Nastavljam dalje, družimo se, pa dokle, vidjet ćemo. Samo Bože zdravlja – rekao nam je Suljo.

Stalna gošća kod Sulje je Envera Smajlović, Bosanka neobičnog zanimanja, naime Envera se bavi prevozom rahmetlija iz Njemačke na sve destinacije Balkana.

Suljo, Samir i Envera

Kod Sulje uvijek ima dosta žena, a koje su nam rekle da se kod Sulje u kafani osjećaju najugodnije i najbezbjednije.

Suljo sa svojom ekipom konobara

Suljo je najavio i skora gostovanja Nele Bijanić, kao i Hamida Ragipovića Beska.

Bato Šišić

Izvor

Oznake: Zanimljivosti

Možda vas zanima