fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

K1 World Grand Prix: Selimović, Poturak i Cvjetićanin obilježili spektakl u Skenderiji

Sarajevo je sinoć bilo domaćin spektakularnog K1 World Grand Prix turnira, zahvaljujući naporima promotora Dževada Poturka. Iako je Skenderija mogla ugostiti više ljubitelja borilačkog sporta, organizacija je bila na vrhunskom nivou i sve je proteklo bez greške.

Promotor turnira, Dževad Poturak, zaslužuje velike pohvale za vrhunski organiziran događaj. Od samog ulaska u Skenderiju, osjetila se napetost i uzbuđenje. Međutim, ostaje žal što tribine nisu bile ispunjene kako ovaj veliki sportski spektakl zaslužuje.

Nažalost, organizatori nisu mogli uticati na ponašanje nekih boraca koji nisu zaslužili ni izlazak u ring, pokazavši nedostatak sportskog duha. Ipak, večer je obilovala odličnim borbama koje su oduševile prisutne.

Miloš Cvjetićanin se posebno istakao kao momak iz sjene, izborivši meč u Japanu. U rezervnoj borbi protiv Muamera Jugovića, Cvjetićanin je dominirao i završio borbu u prvoj rundi snažnim udarcem koljenom, čime je savladao bh. borca. U polufinalu je bio bolji od Danila Tošića, koji je nakon brojnih jakih i preciznih lowkickova morao predati meč. U finalu je savladao Nidala Bchirija i tako izborio plasman u Japan.

Benjamin Poturak i Lazar Tadić priredili su fantastičan meč. Poturak je nakon tri izvanredne runde zasluženo odnio pobjedu nošen sjajnom publikom.

Mihailo Ćulafić pobijedio je bh. borca Harisa Bibera sudijskom nakon tri runde. Ćulafić je pokazao odličnu spremnost u tehnici i strategiji, te je zaslueno odnio pobjedu pred protivničkom publikom.

Vrhunac večeri bila je borba između Ernesta Dupljaka i Mesuda Selimovića. Ova dva iskusna borca pružila su publici pravi spektakl. Na kraju, nošen podrškom publike, Selimović je zasluženo proslavio pobjedu.

The post K1 World Grand Prix: Selimović, Poturak i Cvjetićanin obilježili spektakl u Skenderiji appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Vijesti

Jedan od učesnika Marša mira danas je preminuo na lokalitetu Buljima, saznaje Klix.ba. Učesnici Marša mira koračaju prema Potočarima, a nažalost ovogodišnji pohod je...

Biznis

Ljeto je stiglo, a s njim i dugo očekivani godišnji odmori. Prije nego što krenete na more i uživate u ljetnim radostima, pobrinite se...

BiH

Podsjećati i opominjati, cilj je i poruka ilustratora i strip crtača Admira Delića, producenta na Al Jazeeri Balkans, koji već godinama ilustracijama prikazuje strahote...