fbpx
Sport

Jusufbegović: Vjerujem da ćemo do kraja sedmice realizirati još dva-tri transfera

Prema planu i programu priprema, svoju prvu kontrolnu utakmicu nogometaši Veleža odradili su protiv niželigaša Blagaja.

Kako je ranije i najavio Nedim Jusufbegović, priliku su dobili igrači s manjom minutažom, mladi, ali neki novaci.

U prvoj postavi prve Veležpve utakmice u 2023. našli su se Ribić, Gosto, Bajrić, Kvakić, Milak, Drina, Kadrić, Šikalo, Pličanić, Pantelić i Pehilj. Dok su na klupi ostali Nanić, Jahija, Jogunović, Puce, Beća, Domić, Džanković, Barou i Sijamija. Na kraju je završilo 1:1, jedini gol za Velež dao je Šikalo.

“Željeli smo vidjeti kakva je trenutno situacija s pojedinim igračima, utakmica je iz te perspektive poslužila svrsi”, rekao je Jusufbegović za Dnevni list.

“Pružili smo priliku nekim mlađima, nekim novim igračima i zasad znamo kako ćemo se postaviti u nastavku priprema”, dodao je strateg Rođenih koji je kratko prokomentarosao promjene u kadru koje su se dogodile i koje se trebaju dogoditi…

“Stigao je još jedan golman, pojačali smo konkurenciju na ovoj poziciji, međutim dolazak novog golmana ne znači kako ćemo naše mlade golmane koji su tu s nama zapostaviti. Kada su u pitanju ostali igrači, mislim da je to ono što smo tražili, barem kada je u pitanju taj defanzivni dio ekipe. Čekamo još ‘prema naprijed’, vjerujem da ćemo realizirati dva – tri transfera, ja se nadam da ćemo taj posao završiti do kraja sedmice pred nama”.

To bi u prijevodu značilo da bi smo kompletiranu ekipu Veleža mogli vidjeti u prvoj idućoj kontrolnoj utakmici protiv Neretvanca iz Opuzena koja je najavljena za subotu 21. januara.

Izvor

Oznake: Sport

Vezani članci