Juneće šnicle u najfinijem sosu

26

Ukoliko vam je ponestalo ideja za ručak, donosimo jednu odličnu! 

Sastojci:

– 600 g junetine od buta

– 3 glavice crnog luka

– 2 čehna bijelog luka

– 200 ml pasiranog paradajza

– 100 ml bijelog vina

– 1 kasičica ljute mljevene paprike

– 2,3 lovorova lista

– 200 ml goveđe supe

Priprema:

Meso narežite na šnicle i istanjite sa tučkom za meso. Zatim šnicle posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno s obje strane, pa ih propržiti.

Kada korica dobije zlatnu boju, znaćete da je meso gotovo.

Propržene šnicle izvadite iz tiganja i stavite sa strane, a u tiganu ispržiti crni i bijeli luk, u koji nakon 5-6 minuta prženja dodate bijelo vino, pa peći dok sva voda ne ispari.

Zatim dodati pasirani paradajz, mljevenu crvenu papriku, goveđu supu i začiniti po ukusu. Dodajte par lovorovih listova i krčkajte dok se ne ukuva, odnosno sos postane gust.

Na kraju izvadite lovor list, izblendajte sa štapnim mikserom i prelijte šnicle sa sosom. Možete služiti sa pomfritom.