fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Još nije počela gradnja kompleksa koji će promijeniti vizuru Novog Grada

U Sarajevu je nedavno najavljena gradnja još jednog stambeno-poslovnog kompleksa – nazvanog Novo Mojmilo. Investitori su objavili da imaju sve dozvole za gradnju.

Zgrade će biti izgrađene uz ulicu Safeta Hadžića, u naselju Mojmilo, uz samu trolejbusku stanicu, piše BiznisInfo.ba.

Početak radova ranije je najavljen za kraj aprila odnosno početak maja. No, kako smo se danas uvjerili, gradnja još nije počela, a ne zna se kad će.

Foto: BiznisInfo.ba

Parcela je ograđena, ali nikakvi radovi se ne odvijaju niti je počela priprema gradilišta iako građevinska sezona već odavno traje.

Investitor tvrdi da ima izdatu urbanističku dozvolu te da je jedan broj apartmana već prodat ili rezervisan.

Projekat uključuje 2 velike lamele sa 119 apartmana i 119 parking mjesta u podzemnim garažama, koceptualni kafe restoran “Kilim”, teretanu te različite funkcionalne elemente prilagođene standardima savremene gradnje i energetske efikasnosti.

This slideshow requires JavaScript.

Veličine apartmana se kreću od 40 do 150 m2 . Projekat će imati i devet dvoetažnih apartmana kao i dva penthousea.

Prema našim informacijama, investitor je kompanija MFC d.o.o. (Moussa Fattah Company d.o.o.), čije su djelatnosti ulaganja u nekretnine, realizacija projekata i širok dijapazon konsultantskih usluga.

novo mojmilo

Foto: BiznisInfo.ba

Vlasnik kompanije je Moussa Fattah, za kojeg se navodi da je iskustvo sakupljao od 1996. godine kroz upravljanje brojnim kompanijama i komercijalnim projektima u Bosni i Hercegovini, te da je 2015. godine odlučio da osnuje MFC d.o.o. Sarajevo.

Drugi projekti u kojima se ova kompanija pojavljuje kao investitor su stambeni kompleks Oasis Villas na samoj obali rijeke Bosne, u naselju Osjek, koji predstavlja “vrlo ekskluzivnu jedinstvenu lokaciju za odmor i relaksaciju”. Kompleks čini 25 elegantnih drvenih vila, od kojih svaka ima svoj vrt.

novo mojmilo

Foto: BiznisInfo.ba

Još jedan projekt je “Royal Terrace”, kompleks smješten na obali Jablaničkog jezera koji se sastoji od dva manja stambena objekta sa ukupno 12 apartmana. U brojnim drugim projektima, kao što su Sarajevo Waves ili River Walk na Ilidži, se pojavljuju kao konsultanti.

Iz kompanije, u svom opisu, navode da povezuju lokalne i regionalne kompanije u svim zemljama regiona sa međunarodnim i arapskim kompanijama, te da svojim konsultantskim uslugama MFC značajno mijenja investicijski profil BiH.

Prema našim podacima, kompanija je u 2023. godini imala ukupne prihode od oko 3 miliona KM i dobit od oko 447 hiljada maraka.

Izvor

Izdvojeno

Sport

Ova vijest je preuzeta sa portala Sport 1 Naime, nekoliko sati prije utakmice Albanci su napali bar u kojem su se nalazili navijači Srbije...

Magazin

Pjevačica Tanja Savić nedavno je gostovala u emisiji ‘Ami G Show’, no odmah po dolasku popularni voditelj Ognjen Amidžić podsjetio ju je na njeno...

Biznis

Za izgradnju iz općinskog budžeta izdvojeno oko 300.000 maraka U Centru “Safet Zajko” počeli su radovi na izgradnji najvećeg dječijeg igrališta u Sarajevu, čime...

BiH

POMOZI NAM DA SE GRIJEHA KLONIMO, DA ISTINU GOVORIMO, DA DOBRA DJELA RADIMO, DA NIKOM ZLA NE ČINIMO. DA NAŠA DJECA I NAŠA OMLADINA...