Connect with us

Sport

Još jedan klub vrlo blizu napuštanja Premijer lige BiH?

Objavljeno

na

FK Krupa iz Krupe na Vrbasu nalazi se na raskrsnici između ostanka u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i istupanja iz elitnog ranga.

Klub čije je finansiranje palo isključivo na leđa porodice Ilić, koji vlastitim sredstvima održavaju klub u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, i što je najbitnije nemaju dugovanja u ovom trenutku ni prema kome u narednim danima imaće ozbiljne sastanke na temu daljnjeg funkcionisanja.

Od grada Banjaluke su do sada dobijali negdje oko 30.000 KM na godišnjem nivou, a sada je planirano da dobiju duplo više, međutim to nije dovoljno ni za jedan mjesec funkcionisanja kluba.

– U narednim danima ćemo održati nekoliko sastanaka na temu našeg daljeg funkcionisanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ponosni smo na to što nismo nikome dužni ni marku, sve plate fudbalerima i zaposlenim su isplaćene, naše omladinske kategorije treniraju besplatno, Licencu smo uvijek dobijali bez ikakvih problema i sa te strane nemamo finansijske probleme. Međutim, finansiramo se iz vlastitih sredstava, novac koji dobijamo nije dovoljan ni za mjesec dana našeg funkcionisanja, tako da ćemo u narednim danima vidjeti šta ćemo i kako ćemo, rekao nam je Dragomir “Buco” Ilić.

Krupa je ostala u Premijer ligi, mada je Ilić ljut na igrače zbog odnosa prema utakmici finala Kupa Republike Srpske i izgubljenog finala od Leotara.

U narednim danima očekuje se definitivna odluka oko budućnosti Krupe, a sigurno da nas čekaju i vrući ljetni dani za bosanskohercegovački fudbal.

Oglašavanje

Sport

UEFA ukinula pravilo gola u gostima

Objavljeno

na

Od

Evropska krovna fudbalska organizacija UEFA potvrdila je da će pravilo gola u gostima biti ukinuto u Evropskim takmičenjima i da će ova odluka biti na snazi od sezone 2021/22.

Povodom ovoga kratko se oglasio predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

“Utjecaj pravila sada je u suprotnosti s njegovom prvobitnom svrhom, jer zapravo odvraća domaće timove od napadačkog fudbala, jer se boje primiti gol koji bi njegovim protivnicima dao veliku prednost.”, rekao je Čeferin.

Pravilo gola u gostima koristilo se više od pola stoljeća, ali više neće odlučivati pobjednike u nokaut utakmicama UEFA-inih klupskih takmičenja.

Već neko vrijeme pominjala se ova opcija, a danas je i potvrđena od strane čelnika UEFA-e.

Nastavite čitati

Sport

Poznati svi parovi osmine finala Eura, očekuje nas spektakl

Objavljeno

na

Od

Sinoćnim utakmicama završena je grupna faza Evropskog prvenstva u nogometu nakon koje su poznati parovi osmine finala.

Bez ikakve sumnje najzanimljiviji dueli koji nas očekuju su oni između Belgije i Portugala, Hrvatske i Španije, te Engleske i Njemačke.

Svi parovi osmine finala i satnica:

subota: Vels – Danska (18:00), Italija – Austrija (21:00)

nedjelja: Nizozemska – Češka (18:00), Belgija – Portugal (21:00)

ponedjeljak: Hrvatska – Španija (18:00), Francuska – Švicarska (21:00)

utorak: Engleska – Njemačka (18:00), Švedska – Ukrajina (21:00)

Utakmice osmine finala se igraju u Amsterdamu, Londonu, Budimpešti, Sevilli, Kopenhagenu, Bukureštu i Glasgowu od 26. do 29. juna što znači da u naredna dva dana neće biti mečeva Eura.

Nastavite čitati

Najčitanije