fbpx
Vijesti

JELENA KOSTOV OSUDILA ĐANIJA: Ne pijem alkohol iz cipele

Jelena Kostov je postala majka po drugi put, a nakon rođenja kćerke Mile nema velikih planova. Tek će tokom ljeta početi raditi, a do tada će uživati u odrastanju svoje djece.

Po čemu pamtiš prošlu godinu?

-Ljudima nije do praznika. Situacija je loša u cijelom svijetu, tako da se izgubila cijela čar praznika. Ja volim praznike i 2022. godina ću pamtiti po dobrim stvarima. Rodila sam dijete, sretna, zadovoljna.

Da li ti je danas porodica prioritet?

-Da. Ja sam pri stavu da je porodica svačije utočište. Mislim da sam se resetovala, otišla daleko od estrade. Više me te stvari nisu zanimale. Nekome je karijera prioritet, meni više nije. Otišla sam u ilegalu. Odmaram od svega i trudim se da ne razmišljam o tome da se što prije vratim.

Ono što te već svi pitaju, je kad se vraćaš poslu?

-Poslije prve trudnoće sam baš žurila da se vratim na scenu, nekako ovaj period dok su mali, pogotovo dok je beba, svaki pokret je mnogo lijep. Radila sam jako puno po klubovima i privatnim zabavama, a i mislim da kada imaš dobru pjesmu nema zime, tako da sada neću da žurim. To nema cijenu, jer vrijeme provedeno sa porodicom se ne može nadoknaditi.

Da li te je strah da će te ljudi zaboraviti?

-Krenuću pred ljeto tek da radim. Ne plašim se da će me zaboraviti jer ja volim svoj posao, kada pjevam ne gledam na sat i ne pitam još koliko ima do kraja. Pravila sam dvije duže pauze, ali sam uvijek vraćala na svoje mjesto koje mi pripada.

Šta je tebi važnije dobar glas ili skandali?

-Naravno uvijek dobar glas i dobra pjesma najbitnija. Sve drugo bude i prođe. Ja sam iz malog grada, jako skromna. Nema potrebe da se oko mene diže prašina, skandali i neke ružne situacije. Želim samo da otpjevam najbolje što mogu, jer volim svoj posao.

Kako ti se čine priče o velikim sumama i bakšišu koje se dobijaju?

-Nije to sve kao što izgleda, ima tu milion stvari koje prate te situacije, ali ja nisam za to hvalisanje. Nikada to ne bih kačila na društvene mreže. Ja više nisam u toku, koliko ko zaradi, ko vrijedi. Zaista sam se iz toga isključila. Možda griješim. Ako griješim, onda moram što prije početi raditi da zaradim i ja ponešto (smijeh).

Đani je pio alkohol iz cipele. Da li bi ti uradila tako nešto?

-On je čovjek šoumen, šta god da uradi ne možeš da mu zamjeriš, a kada bih ja uradila tak nešto naišla bih na najgoru moguću osudu. Ja sam protiv toga da se leže na pod, možemo da pjevamo na jedan lijep način.

Slušaju li tvoja djeca tvoje pjesme?

-Ne, nikada. Ja ne želim da ih opteretim time. Nedavno me je sin vidio na televiziji i začudi se. Nije ni znao čime se ja bavim. Mene je sramota kad pričam s ljudima koliko sam neupućena. Ne pratim medije, ne čitam portale i onda se baš obrukam.

Po čemu pamtiš „Zvezde Granda“?

-Nije bilo zlobe, sujete. Mi smo posljednja generacija koja je imala turneju. Kad se sjetima tada Darka Lazića! On se izdvojio, jer je bio sjajan. Već se tada znalo da će napraviti nešto. Mi smo ga svi podržavali i bodrili tokom nastupa. Toga više nema. Mi smo bili mladi, puni elena. Nismo znali šta nas čeka, ali je bilo super. Družim se sa Nikolinom Kovač i Radom Sarić.

Razgovarala: N. N.

Izvor

Oznake: Vijesti

Vezani članci