fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Jedan od najbogatijih ljudi u BiH gradit će luksuzni hotel u Hrvatskoj

Jedan od najuspješnijih poduzetnika u Bosni i Hercegovini – Petar Ćorluka, kreće u izgradnju novog hotela na makarskoj rivijeri.

Gradnju će mu omogućiti odluke koje su donesene na posljednjoj sjednici Općine Baška, a koje se tiču izradi Urbanističkog uređenja ugostiteljsko-turističke zone gdje će se hotel nalaziti.

Ova zona je dio na kojemu su izgrađeni hotel Hrvatska i turističko naselje s bungalovima Urania, a koje je 2019. i 2020. godine kupio Ćorluka, inače vlasnik vlasnik tvornice “Violeta” iz Gruda i čapljinske Laste.

Već četiri godine investitor čeka donošenje ovog plana koji će detaljno propisati uvjete gradnje, pa do sada nije ulazio u ozbiljnija ulaganja.

No osim ove zone UPU se donosi i na dio gdje će se graditi novi hotel “Marea Alta”. Ćoruka je rekao da je zadovoljan činjenicom da je odluka o donošenju UPU-a donesena.

– Riječ je o lokaciji na kojoj je Kruno Žulj želio graditi hotel. Mi smo kupili zemlju, a građevinska dozvola za objekt već postoji. No mi smo smanjili gabarite, planiramo ići na komfornije i veće sobe, uz više zelenila. U načelu nas sve zadovoljava, kakvi se god uvjeti propišu, mi ćemo se prilagoditi – kazao je Ćorluka za Makarska danas.

Kakav je koncept novog hotela, ide li se na family hotel ili nešto drugo, odvratio je kako to još nisu razradili.

Kako neslužbeno saznaje Makarska danas, poslovne investicije Petra Ćorluke odnosno firme Marea Alta dobile su oznaku investicija od interesa RH te će i ishođenje dozvola ići na drugoj, a ne lokalnoj razini.

U samoj odluci o pokretanju UPU-a kao razlozi se navodi kako se radi o pretežito izgrađenom građevinskom području ugostiteljsko-turističke namjene za koji je planirana urbana preobrazba te dijelom o neizgrađenom i neuređenom području ugostiteljsko-turističke namjene za koji je planirana nova gradnja.

Ističe se i utvrđivanje uslova gradnje novih građevina sukladno vrijednostima šireg prostora, osiguranje infrastrukturnih i drugih uvjeta u skladu s ciljevima i planskim rješenjima utvrđenim planom višeg reda, obogaćivanje turističke ponude Općine Baška Voda i cjelokupne destinacije…

Izvor

Izdvojeno

Zanimljivosti

Jelena Karleuša je otputovala u Atinu, gdje je iznajmila vilu na obali mora u sklopu najluksuznijeg hotela s pet zvjezdica. Kako prenose srbijanski mediji,...

Magazin

Kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, nerijetko na društvenim mrežama objavi provokativnu fotografiju zbog koje njeni pratioci ne ostaju ravnodušni. Una je sada objavila fotografiju...

Sport

Skokovi u vodu “Bentbaša Cliff Diving” postali su prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a ove godine takmičenje je zakazano za nedjelju, 4. august.  “Uveliko traju...

Zanimljivosti

Pjevačica Lidija Bačić (38) ovoga ljeta radi punom parom. Čeka je niz koncerata diljem Hrvatske, a predah od pjevanja uzela je opuštajući se uz...