fbpx
BiH

Jaka kiša otežava saobraćaj u većem dijelu BiH

Jaka kiša koja pada u većem dijelu Bosne i Hercegovine otežava saobraćanje. Frekvencija vozila još uvijek je slabijeg inteziteta, ali nešto kasnije očekuje se pojačan intezitet saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja na kolovoz. Na području Bijeljine skreće se pažnja na povremeno jake udare vjetra.

Zbog većeg klizišta koje se dogodilo između naplatnog mjesta Zenica sjever i magistaralnog puta M-17, Zenička zaobilaznica (pravac Zenica jug – Zenica sjever), zatvorena je za saobraćaj.

Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Promet putničkih vozila na većini graničnih prelaza protiče uz kraća zadržavanja.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima

Vijesti