fbpx
Sport

Jagodić: Nisam želio da posljednje kolo odlučuje, pogotovo da to bude protiv Borca

U nedjelju se igra posljednje kolo ove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloga će u Doboju ugostiti ekipu Borca, a ova ekipa i dalje strepi za opstanak, iako mu je veoma blizu.

Trenutno je Sloga deveta sa 34 boda, ali toliko imaju i Tuzla City, Igman i Posušje, dok su u opasnoj zoni Sloboda s 32 i Leotar s 31.

Utakmicu protiv Borca je najavio trener Vlado Jagodić.

“Nisam želio da posljednje kolo odluičuje. Pogotovo da to bude protiv Borca. Neminovno je bila borba za opstanak, devet utakmica sam tu. U naletu nas drže dvije pobjede u Tuzli, protiv Slobode i Cityja, ali imali smo i neplanirani kiks u Doboju protiv Leotara. Borac je neopterećen i moe biti vrlo nezgodan. U grču je teško igrati, a nekako mi se čini da mi lakše igramo na strani. Pored dvije pobede u Tuzli, osvojili smo bod i protiv Sarajeva. Možemo završiti sedmi, a možemo i ispasti, i onda svi vidite kako je tanka nit između pakla i raja”, rekao je Jagodić, prenosi PravdaBL.

“Moramo biti optimisti, ne smijemo izgubiti, a ako možemo i da pobijedimo jer onda ne moramo gledati u tuđa dvorišta”, rekao je Jagodić i pozvao navijače na Luke.

“Pozivam sve one kojima je Sloga u srcu da dođu na Luke i pomognu nam da se na kraju svi zajedno radujemo. Kada sam došao u Doboj obećao sam gradonačelniku Borisu Jeriniću da ćemo ostati i da će za to dovoljno biti 36 bodova. Na korak smo od toga, a taj korak napravićemo u nedjelju”, zaključio je strateg Dobojlija.

Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati, kao i svi ostali mečevi 33. kola.

The post Jagodić: Nisam želio da posljednje kolo odlučuje, pogotovo da to bude protiv Borca appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima