fbpx

Iz Veleža objavom obradovali svoje navijače, ali i sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini

od Urednik

Fudbalski klub Velež iz Mostara je prije mjesec dana započeo novi, veliki infrastrukturni projekat, a riječ je o izgradnji južne tribine stadiona Rođeni.

Iz mostarskog kluba danas su objavili i prve fotografije radova. Riječ je, konkretno, o radovima na temeljima buduće tribine.

Izgradnja južne tribine stadiona Rođeni je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u Mostaru u posljednjih nekoliko godina, a definitivno je riječ o najvećem infrastrukturnom poduhvatu u poslijeratnoj historiji Veleža.

Velež je već okončao izgradnju reflektora, istočne tribine, rekonstrukciju terena. Sa izgradnjom južne tribine neće ostati mnogo da se cijeli stadion kompletira, te da bude jedan od najljepših i najmodernijih u Bosni i Hercegovini.

Tribina koja će biti izgrađena zadovoljit će kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona i imat će sve potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaći i gostujući tim. Projektom su planirane i popratne prostorije za sudije i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa.

Rok za završetak radova je šest mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

The post Iz Veleža objavom obradovali svoje navijače, ali i sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini appeared first on SPORT CENTAR.

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.