fbpx

IZ AMERIKE U NJEMAČKU: Bane Bojanić radi na svim kontinentima

od Urednik

Nakon dvadeset godina pjevač Bane Bojanić opet je u Njemačkoj. Naime, ovaj nekada jako popularni pjevač, sa hitovima poput pjesama „Nema više druga mog“, Pola vino, pola voda“, Kunem te stranče“, već duži niz godina živi i radi u Americi, o čemu nam je pričao u intervjuu kojeg ćemo uskoro objaviti. U Njemačku je došao zbog dva nastupa, a onda se opet vraća za Ameriku. U Americi ima veliki privatni biznis.

Baneta smo sreli u društvu menadžera Hilme Peljte, a kako nam je Hilmo rekao on je bio Banetov gost u Americi.

Tokom šetnje po Frankfurtu Hilmo, Bane i Adnan otišli su u najstariju ćevabdžinicu u Frankfurtu, a riječ je o ćevabdžinici „Sarajevo“. Ova ćevbdžinica otvorena je sada već davne 1979. godine, a od 1999. godine vodi je Bosanka Meliha Isić.

Bane je bio oduševljen kako ćevapima isto tako i atmosferom koja je vladala u čevabdžinici, a Meliha se pokazala kao pravi domaćin, pa je na kraju Baneta, Hilmu i Adnana počastila i pravom bosanskom kafom.

Tokom druženja Bane je Hilmi puštao njegove nove pjesme koje su već snimljene ili koje tek trebaju da se snime. Bane nam je rekao da objavljivanje albuma očekuje tokom maja, a u saradnji sa Hilmom promocija novih pjesmama bit će tokom dogovorenih nastupa širom Bosne i Hercegovine.

Piše: Bato Šišić

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.