fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Italijanski lanac marketa Eurospin dolazi u Srbiju

Italijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srbijansko maloprodajno tržište u naredne dvije godine, saznaje portal Retail Serbia.

Predstavnici italijanskog lanca već traže lokacije za izgradnju svojih modernih diskonta, dok su nedavno imali i razgovore sa dobavljačem za opremanje prodavnica u Srbiji.

Eurospin posljednjih godina aktivno radi na ekspanziji u Hrvatskoj a nedavno je otvorio i prve moderne diskonte na Malti.

Eurospin je najveći italijanski diskontni lanac. Osnovan je 1993. godine i posjeduje više od 1.200 prodavnica. Nove prodavnice prostiru se na površinama od oko 2.000 kvadratnih metara i posjeduju odjeljenja mesare, delikatesa, voća i povrća.

Eurospin je jedini lanac u Evropi koji prodaje prehrambene artikle isključivo pod svojim brendovima.

Tokom 2022. godine kompanija je objavila promet od 9,3 milijarde eura. Za razvoj u Srbiji bit će odgovorna filijala Eurospin Eko koja upravlja prodavnicama u Sloveniji i Hrvatskoj.

Portal također podsjeća i na to da je kompanija Retail and More iz Grčke, dio AVE grupe, nedavno preuzela master franšizu Carrefoura i za srbijansko tržište.

Grčka kompanija razvija plan ulaska na tržište Srbije, ali i Sjeverne Makedonije i Albanije sa prodavnicama francuskog trgovca. Nezvanično, prvi Carrefour supermarketi u Srbiji mogli bi da budu otvoreni već u drugoj polovini sljedeće godine.

Izvor

Izdvojeno

Zanimljivosti

Jelena Karleuša je otputovala u Atinu, gdje je iznajmila vilu na obali mora u sklopu najluksuznijeg hotela s pet zvjezdica. Kako prenose srbijanski mediji,...

Magazin

Kćerka Zdravka Čolića, Una Čolić, nerijetko na društvenim mrežama objavi provokativnu fotografiju zbog koje njeni pratioci ne ostaju ravnodušni. Una je sada objavila fotografiju...

Sport

Skokovi u vodu “Bentbaša Cliff Diving” postali su prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, a ove godine takmičenje je zakazano za nedjelju, 4. august.  “Uveliko traju...

Zanimljivosti

Pjevačica Lidija Bačić (38) ovoga ljeta radi punom parom. Čeka je niz koncerata diljem Hrvatske, a predah od pjevanja uzela je opuštajući se uz...