fbpx
Pratite nas

Zdravo, šta tražiš?

Vijesti

Ispunjeno 10 od 13 zahtjeva rudara, sutra nastavak pregovora

Na večerašnjoj press konferenciji nakon sastanka predstavnika Sindikata rudara i pregovaračkog tima Vlade Federacije BiH saopćeno je da je postignut dogovor za 10 od 13 zahtjeva rudara, a o preostala tri će se razgovarati već ujutro.

Jedan od zahtjeva koji nije usaglašen je zahtjev za smjenu direktora Elektroprivrede BiH Admira Andelije.
Također nije bilo saglasnosti za smjenu direktora Rudnika “Kreka” iz Tuzle Huseina Trumića zbog katastrofalnih proizvodnih rezultata, devastiranih međuljudskih odnosa, jednostranog usvajanja odluka od značaja po životni standard radnika i izdavanje naloga za pokretanje krivične prijave protiv predsjednika Sindikalne organizacije istog rudnika.

Predstavnici rudara i pregovarački tim Vlade FBiH nije uspio na večerašnjem sastanku usaglasiti stavove ni oko dnevnica rudarima za vrijeme radničkog neposluha i protesta.

Kako je rečeno na konferenciji za medije očekuje se da će pregovori oko ova tri zahtjeva biti nastavljeni sutra i da se očekuje da će po pitanju njih biti postignut kompromis.

Podsjećamo, rudari su rekli da, ukoliko ne budu prihvaćeni njihovi zahtjevi, bit će utvrđen novi datum protesta ispred Vlade FBiH, gdje će rudari doći sa svojim porodicama i podrškom građana ovog entiteta.

Oni su prošle sedmice dva dana protestoval ispred Vlade FBiH u Sarajevu uz poruku da neće biti proizvodnje uglja dok im se ne ispune zahtjevi.

 

Klix

Možda vam se sviđa

Biznis

Dž. Pol Geti (Jean Paul Getty) rođen je 1892. godine i u drugoj plovini dvadesetog vijeka bio je najbogatiji čovjek na planeti. Osnovao je...

BiH

Sve je spremno za isplatu uvećanih junskih penzija u Federaciji BiH koja će biti 5. jula, potvrdio je za Faktor Amel Lizde, šef Ureda...

Zanimljivosti

Marija Šerifović progovorila je o tome ko bi mogao da je zamijeni u Zvezdama Granda. -Ja sam nezamjenljiva, niko ne pjeva, ne izgleda i...

Zanimljivosti

Popularni pjevač Amar Gile oglasio se na društvenim mrežama emotivnom porukom i čestitao pobjedu Nerminu Handžiću. Naime, Amar je objavio fotografiju sa Nerminom staru...