Connect with us

Biznis

Inzko posjetio firmu u Tešnju: Sprema se nova investicija

Objavljeno

na

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko posjetio je kompaniju HIFA tank iz Tešnja. Ova kompanija posjeduje farmu brojlera, kapaciteta 60.000 u jednom turnusu.

– Ja u principu volim da posjetim uspješne firme i mislim, ako bi bila ovdje u BiH jedna mreža uspješnih firmi, mreža uspješnih opština, da bi se na taj način cijela država mijenjala. Imala bi drugi imidž, drugi proračun i na kraju bi i mladi ljudi voljeli da ostaju ovdje, jer bi dobili posao i dostojanstvene uslove za život i mogli bi voditi normalan život – kazao je Inzko za tešanjski ZOS radio.

Dodao je da je Tešanj jedna takva dobra opština, ali dobre opštine i postoje zbog dobrih firmi i dobrih ljudi.

Kako je pojasnio Hasan Ahmetlić, direktor ove kompanije, posjete međunarodnih delegacija uvijek vam daju potvrdu da je to što radite dobro, ali da istovremeno rastužuje činjenica da taj uspjeh nije prepoznat od domaćih vlasti.

Proširujemo se. Ove godine ako Bog da nadam se još jednom objektu kapaciteta 50 hiljada brojlera i nadam se da će kompletan projekat biti završen do Nove godine – pojašnjava Hasan Ahmetlić.

Visoki predstavnik u BiH je obišao farmu i u razgovoru sa direktorom kompanije HIFA Tank pokušao doznati sve pojedinosti uzgoja.

– Ovo je već Evropa, ne treba biti u EU da radiš dobar i kvalitetan posao, ovo je po evropskim standardima. Mislim da su ovdje bile delegacije Švedske i drugih država i bili su oduševljeni. Ono što se meni lično mnogo sviđa je to da pilići mogu da šetaju, da nisu negdje zatvoreni i samim tim njihovo meso je kvalitetnije. Fina je atmosfera i svi su uslovi tu što je ključno za dobar proizvod – kazao je Inzko nakon obilaska farme.

Kako je potvrdio Hasan Ahmetlić pripremne procedure su za izgradnju novog objekta su već gotove i očekuje se montaža hale u narednih mjesec dana. Ujedno je ovom prilikom uručena slika kao dar visokom predstavniku Valentinu Incku od kompanije HIFA Tank, prenio je ZOS radio.

Oglašavanje

Biznis

Trebate pomoć pri izgradnji i renoviranju? Bima-AZ Bau d.o.o. Živinice je pravo rješenje!

Objavljeno

na

Od

Firma Bima-AZ Bau d.o.o. osnovana je u Živinicama 2021. godine sa ciljem izvođenja djelatnosti iz oblasti građevinarstva.

Bima-AZ Bau je naročito specijalizovana za izvođenje završnih radova na uređenju unutrašnjosti stambenih i poslovnih objekata. Firma se odlikuje visoko stručnim i kvalifikovanim osobljem što za rezultat ima izvrsnu kvalitetu izvršenih radova koje izvode po nasavremenijim standardima.

Ono što je još važno napomenuti je činjenica da kompanija Bima-AZ Bau pri izvođenju radova koristi isljučivo materijale renomiranih evropskih i domaćih proizvođača.

Adaptacija kuće, stana i poslovnog prostora podrazumijeva niz raznovrsnih i međusobno povezanih radova različitih vrsta izvođača kao što su: zidari, vodoinstalateri, zidari, majstori suhe gradnje, moleri i sl. Pri tome često to dolazi do raznih komplikacija. Često je organizacija najveći problem što dovodi do probijanja ugovorenih rokova a samim tim i nezadovoljstva klijenata. Međutim, ukoliko angažujete firmu Bima-AZ Bau zasigurno nećete imati takvih problema.

Naime, u ovoj firmi vode veliku brigu oko poštivanja rokova, na način da kvalitetno i planski koordiniraju sve faze adaptacije sa vlastitim timom stručnjaka. Jednostavno rečeno, Bima-AZ Bau je firma specijalizovana za izgradnju po sistemu „ključ u ruke“.

Bima-AZ Bau iz širokog spektra djelatnosti izdvaja:

 • izvođenje tesarskih radova,
 • mašinsko malterisanje,
 • izvođenje fasaferskih radova,
 • izrada glazura,
 • molerski radovi,
 • keramičarski radovi,
 • bravarski radovi,
 • radovi na demontaži,
 • zidarski radovi,
 • gipsarski radovi,
 • krovopokrivački radovi,
 • radovi na hidroizalaciji i mnoge druge djelatnosti.

Bima-AZ Bau pruža kvalitet izvođenja radova po najvišim evropskim standardima. Zadovoljni klijenti su na prvom mjestu jer je to velika preporuka za buduće poslove naše firme, poruka je iz Bima-Az Bau d.o.o. Živinice.

Ukoliko ste zainteresovani za neke od usluga ove kompanije možete ih kontaktirati na broj telefona +387 61 240 220 ili putem maila info@bima-az.ba. Sjedište firme je u Živinicama, Ulica Oslobođenja, Blok V
75270 Živinice.

Iz Bima-AZ Bau Vas također pozivaju da posjetite njihovu web stranicu www.bima-az.ba gdje možete pronaći više informaciji o ovoj kompaniji.

Bima-AZ Bau – Pravi izbor za Vaše buduće projekte!

Nastavite čitati

Biznis

Bingo nastavlja investicije u Semberiji: Osigurano 50 novih radnih mjesta

Objavljeno

na

Od

Kompanija Bingo je u Janji otvorila prvi objekt sredinom 2015. godine. Od tada, do danas, osim u maloprodaju, investirali su i u proizvodnju, preuzevši 2016. godine Fabriku za proizvodnju i preradu voća i povrća „Semberka“. Današnjim otvaranjem 219. poslovnice, hipermarketa na adresi Bijeljinska 300 b, osigurali su pedeset novih radnih mjesta.

Objekt se proteže na površini od 3.500 m2 , od čega sam hipermarket zauzima 2.300 m2, restoran sa igraonicom 200 m2 ( 80 sjedećih mjesta unutra i 34 u bašti), a ostalo su službene prostorije i apoteka.

Naše investicije u Semberiji se nastavljaju ovim projektom. Obzirom na dobro razvijene odnose sa poljoprivrednim proizvođačima iz ove regije i proizvodne procese koje zaokružujemo investiranjem u sadni materijal, a potom otkup za potrebe Semberke, sretni smo da danas možemo stanovnicima Janje i okolnih mjesta pružiti i jedan moderan centar. Hipermarket ima odličnu ponudu prehrane i neprehrane, a kupci mogu uživati i u svježem voću i povrću semberskih proizvođača. Tu je i mesnica sa odličnom ponudom svježeg mesa. Vjerujemo da će restoran i igraonica upotpuniti doživljaj kupovine i da će kupci svakodnevno uživati u našem centru, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga u ovoj kompaniji.

 

Nastavite čitati

Najčitanije