fbpx
Sport

Inter prodaje Marcela Brozovića za 30 miliona eura, Hrvat možda pređe u redove rivala

Marcelo Brozović je godinama bio nezamjenjiv u veznom redu Intera, ali Nerazzurri su sada odlučili da ga prodaju!

Ove sezone Hrvat ima dosta problema s povredama i propustio je čak četrnaest utakmica. Kako piše Gazzetta dello Sport, u Interu su tako shvatili da mogu i bez njega, te su ga stavili na transfer listu!

Učinili su to uprkos činjenici da su se prošlog ljeta silno trudili da mu produže ugovor do 2026. godine, te mu dali povišicu na 6,5 miliona eura godišnje + bonuse.

Kako piše Gazzetta, dva su razloga zašto je Epic Brozo stavljen na transfer listu.

Inter više od četiri mjeseca igra bez Brozovića u udarnoj ekipi. Zadnji put je igrao također davno, 13. novembra, ali tada je dobio samo 10 minuta protiv Atalante. Calhanoglu igra tako da se više niko ne pita gdje je Brozo. On je potpuno nestao zbog nove u nizu povreda lista, koja se nastavila na povredu tetive.

Osim što je Inter shvatio da postoji život i nakon Brozovića, u klubu znaju da je ovo zadnji trenutak da ga se proda za veliki novac nekom od najbogatijih klubova.

Brozović je, naime, prije dva mjeseca napunio 30 godina, a brojni su fanovi njegove energičnosti, preciznosti i velike kilometraže: Barcelona, Real, Chelsea, ali i, iznenađujuće, Juventus, koji u njemu vidi jednog od vođa ekipe koja se sprema za veliku rekonstrukciju.

U sklopu ovog razloga je i to što Inter pokreće značajnu štednju, a rješavanje jednog od najskupljih igrača bez kojeg se ipak dokazano može na tom bi planu donijelo veliki uspjeh, piše Gazzetta.

Navodno će Inter pustiti Brozovića uz obeštećenje od 30 miliona eura.

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima