fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Ingram Srebrenik investirao 10 miliona KM u modernizaciju fabrike

Ingram Srebrenik, jedna od 11 proizvodnih kompanija u sastavu Bingo Group koja sada zapošljava 200 radnika, završila je investiciju od 10 miliona KM usmjerenu ka modernizaciji fabrike.

Uz novootvoreni pogon, betonaru i pogonsku prateću opremu, dodatno je započeta izgradnja novog objekta i nabavka potpuno automatizovane linije za proizvodnju betonske galanterije. Izvoz kompanije je u stalnom porastu. Visokokvalitetni proizvodi Ingrama traženi su u Srbiji i Hrvatskoj.

Nakon otvorenja ovog pogona, planira se ulaganje u novu ekološku proizvodnu liniju za hidratisanje kreča. Podsjetimo, nedavno je Bingo Group otvorila dva nova proizvodna pogona, oba na području Tuzlanskog kantona.

Osim Ingrama, unaprijeđeni su procesi u kompaniji za proizvodnju tekstila Kaletex Kalesija. Novi proizvodni pogon kompanije Kaletex prostire se na više od 1.600 m2, dok je 10 miliona KM investirano u Ingram, odnosno novu betonaru i prateću opremu.

Strateškim širenjem poslovanja i akvizicijama u proteklih 30 godina, Bingo je revitalizirao mnogobrojna postrojenja širom BiH, spasivši hiljade radnih mjesta i osiguravajući stabilan rast i razvoj kompanija.

Pored ulaganja u tehnologiju i opremu, te renoviranja prodajnih objekata, unaprijedili smo uslove rada za naše uposlenike, koji su stub Bingo grupacije” izjavila je Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Semir Cerić Koke pauzu između nastupa koristi za snimanje novih spotova koje će uskoropredstaviti publici. Tako će pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića narednih dana...

BiH

Klub Naroda i pravde u Općinskom vijeću Novi Grad službeno je još prije nekoliko mjeseci tražio podatke od načelnika Semira Efendića o vrsti angažmana...

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...