fbpx
BiHTuzlanski kanton

In Memoriam – Samir Kamenjaković (1975 – 2023)

U dubokoj tuzi i žalosti, sjećamo se Samira Kamenjakovića, gradonačelnika Živinica, koji nas je napustio. Bio je poznat po svojoj predanosti, hrabrosti i odlučnosti da svoj grad učini boljim mjestom za život svih njegovih stanovnika.

Kamenjaković je bio istinski lider koji je uvijek bio na usluzi svojim sugrađanima. Njegova posvećenost zajednici bila je neupitna, a njegova sposobnost da prepozna potrebe ljudi i da im pruži podršku bila je nezamjenjiva. Uvijek je bio spreman na rad i odvažnost, kako bi osigurao da Živinice postanu moderno i prosperitetno mjesto.

Samir je bio čovjek čija je posvećenost Živinicama bila neupitna. Svoju karijeru je posvetio unaprijeđenju kvaliteta života stanovnika ovog grada i podizanju standarda zajednice u kojoj je živio. Njegova hrabrost i odlučnost su mu omogućile da se izbori za mnoge projekte koji su bili od ključnog značaja za Živinice.

Kamenjaković je bio ne samo gradonačelnik, nego i prijatelj, kolega i mentor. Bio je poštovan i voljen od svih koji su ga poznavali, a njegov odlazak je ostavio prazninu u srcima mnogih.

Danas se opraštamo od Samira Kamenjakovića, ali nećemo nikada zaboraviti na sve što je učinio za svoju zajednicu. Njegova posvećenost i nesebičnost treba da budu primjer svima nama, kako bismo nastavili njegovu baštinu i gradili bolje sutra za našu zajednicu. Neka ti je lahka zemlja bosanska, dragi Samire.

O kakvom se čovjeku radi najbolje govore poruke na društvenim mrežama njegovih kolega, poznanika i prijatelja, a izdvojili smo samo neke od njih.

Oznake: , ,

Možda vas zanima