Povežite se sa nama

Biznis

Imamović: Nastavlja se trend gradnje u Tuzli

Objavljeno

-

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović putem svoje zvanične Facebook stranice predstavio je nastavak trenda gradnje u Tuzli i poručio kako bez intezivne gradnje nema većeg zapošljavanja ali ni održavanja komunalne infrastrukture.

Kazao je da, ko je protiv gradnje zgrada, on je i protiv investicija, a samo nove investicije omogućavaju čuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta, gradnja zgrada puni gradski budžet sredstvima na ime rente, a iz tih sredstava se po zakonu obavezno gradi komunalna infrastruktura.

Iz prihoda od rente gradi se i održava i vodovodna, kanalizaciona i mreža oborinskih voda, mreža grijanja, grade se ceste, mostovi, gradiće se i pokretno stepenište, trgovi, parkovi, vrši se ozelenjavanje. Podsjeća da investitor svake zgrade ima obavezu uređenja zelene površine.

“Za gradnju jedne zgrade vezano je oko pedeset malih i srednjih preduzeća, mnogo radnika. Grad u kojem se gradi je grad koji se razvija i raste. Naš višegodišnji i kontinuirani trud na razvoju Tuzle, stručni i pošteni rad velikog tima državnih službenika, kao i rad i trud naših privrednika, učinili su ovaj grad privlačnim za investitore. Obasuti smo zahtjevima investitora za gradnju kolektivnih poslovnih i stambenih zgrada”, kaže gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Biznis

Puštena u rad nova linija za pakovanje proizvoda

Objavljeno

-

Od

Rafinerija ulja “Modriča” pustila je u rad novu liniju za pakovanje gotovih proizvoda, koja omogućava kvalitetnije, preciznije i brže pakovanje, čime se poboljšava konkurentnost finalnog proizvoda.

Kapacitet nove linije je 2.000 boca na sat, a Rafinerija ulja je u ovaj tehnološki proces uložila oko 330.000 KM, saopšteno je iz “Optima grupe”.

Savremenom linijom povećava se kapacitet pakovanja, stvoreni su uslovi za pakovanje različitih vrsta ambalaža, poboljšan je kvalitet zatvaranja, etiketiranja i zbirnog pakovanja, skraćeno je vrijeme za podešavanje linije prilikom prelaska na drugu vrstu ambalaže, te poboljšana preciznost punjenja.

Iz “Optima grupe” navode da je, takođe, omogućeno automatsko ispiranje sistema prije prelaska na pakovanje novog proizvoda, čime je eliminisana mogućnost kontaminacije proizvoda.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Biznis

Deloitte: Bh. IT kompanija proglašena “Zvijezdom u usponu”

Objavljeno

-

Od

Riječ je o izvještaju “The Deloitte Technology Fast 50” za Centralnu Evropu, za 2020. godinu.

U ovom izvještaju Deloitte rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u ovom dijelu svijeta prema ukupnim prihodima, ali BiH godine nema nijednog predstavnika na toj listi.

Lista “Rising Stars” je odvojeni segment izvještaja, i na njoj se nalazi Banjalučka kompanija, što je ogroman uspjeh.

Firma se bavi razvojem softvera a njen vlasnik je Vladimir Sukara. Ona se našla na 22. poziciji na listi zvijezda u usponu sa rastom od 131 posto.

Pojašnjavajući listu “Rising Stars”, u izvještaju se navodi: “Deloitte rangira firme koje pokazuju velik potencijal, ali nisu dovoljno zrele da udovolje kriterije za glavnu kategoriju Fast 50”.

Inače, Got Solutions d.o.o. iz Banja Luke, je firma čiji je fokus rada razvoj softverskih rješenja korištenjem JavaScript programskog jezika.

Kompanija je vlasnik brenda «JSGuru» i  čini je tim mladih stručnjaka koji dijele strast za kreiranje efektivnih i efikasnih softverskih rješenja u vidu web i mobilnih aplikacija.

Kako se ranije pisalo, kompanija nudi usluge od savjetovanja, dizajna preko pisanja koda, uspostavljanja arhitekture, testiranja i cloud implementacije. U timu ove kompanije nalaze se i profesionalci sa preko 15 godina iskustva u razvoju softvera u raznim ulogama i industrijama.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije