fbpx

“Imam kameru u dvorištu”: Komšijin snimak napravio preokret u slučaju Ane Walshe i riješio misteriju?

od Urednik

Komšija Ane Walshe (39) i njenog supruga, uhapšenog Briana Walshea (47), navodno je policiji prijavio da su sigurnosne kamere sa njegove kuće snimile dokaze koji su, prema nezvaničnim saznanjima američkih medija, značajno pomogli u rasvetljavanje misterije nestanka Beograđanke.

Tužilaštvo je juče saopštilo da se Brian Walshe sada tereti za ubistvo supruge Ane, kao i za skrnavljenje tijela, a danas je izveden pred sudiju, gdje će biti predočeni svi prikupljeni dokazi protiv njega koji ga terete za teško ubistvo.

Snimak sa komšijine kuće je, kako navode američki mediji, policiji predat 8. januara, na dan kada je Brian uhapšen zbog ometanja istrage tokom potrage za Beograđankom.

U policijskom dokumentu koji se pojavio na društvenim mrežama, piše da je muškarac pozvao policiju Kohaseta.

“Imam kameru u dvorištu koja bi mogla da pokaže ukoliko se dogodio incident ili zločin”, piše u policijskom izvještaju i dodaje se da se komšija tada vratio sa odmora, pa se pretpostavlja da se zbog toga nije ranije oglasio. Šta je tačno na snimku, policija za sada nije objelodanila, ali se spekuliše da je upravo ono što se vidi dovelo do toga da Brian bude optužen za ubistvo.

Podsjetimo, Brian je koristio iPad svog najstarijeg sina i preko njega je na internetu pretraživao zastrašujuće pojmove koji su navedeni u optužnici protiv njega. On je sve vrijeme mirno stajao i slušao za šta se sve tereti. On je kese pobacao u kontejnere u blizini naselja u kojem živi njegova majka. Tijela i dalje nema, ali tužilaštvo navodi da ima dovoljno jake dokaze. Novi dokazi su kese za đubre u kojem je oprema za čišćenje, tepih, zaštitno odijelo, rukavice… Na svim tim predmetima je pronađen DNK Ane Walshe kao i Briana Walshea, prenosi Mondo.

Izvor

Možda vam se sviđa

O nama

cropped-LogoBH.png

Bosanskohercegovački internet portal!

@2023 BH Portal – Sva prava zadržana. Designed and Developed by RBI.