fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Biznis

Hrvatski ministar turizma: Nema razloga da budemo jeftiniji od Italije ili Španije

Hrvatski ministar turizma Tonči Glavina izrazio je zadovoljstvo rezultatima poručivši kako brojke potvrđuju da Hrvatska ide u smjeru tranzicije u cjelogodišnju turističku destinaciju.

– Ide nam jako dobro, usudio bih se reći da smo jako zadovoljni. Naravno, najzadovoljniji smo rezultatima turističke predsezone, ona nam je jako bitna jer nam pokazuje uspijevamo li u toj našoj željenoj i definiranoj tranziciji u cjelogodišnju turističku destinaciju, a brojke nam apsolutno potvrđuju da idemo u tom smjeru. Najave za posezonu, dakle, za drugi dio godine također su jako dobre – rekao je Glavina.

Dodao je da je glavna turistička sezona ova godine izazovnija nego ijedna dosad.

– Mogu se usuditi slobodno reći da bi bilo dobro da te brojke u glavnom dijelu turističke sezone čak što se tiče dolazaka i noćenja budu nešto i manje u odnosu na nekakve rezultate, recimo, od prošle godine zato što smo u strateškoj viziji hrvatskog turizma za budućnost definirali da moramo biti održiva turistička destinacija, a to znači da moramo jako dobro pratiti odnos kvalitete života naših sugrađana u odnosu na ono što turizam donosi, a isto tako da našim gostima, našim turistima budemo najbolji mogući dokaz da smo destinacija visoke dodane vrijednosti i vrlo konkurentna zemlja – rekao je Glavina.

Dodao je i da je ovo vrlo specifična godina zbog održavanja megadogađanja koja pružaju motiv dolaska u Evropu – Evropskog prvenstva u nogometu te Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

Rekao je kako vjeruje da će Hrvatska na nivou godine imati još jednu jako uspješnu sezonu gledajući ukupne prihode.

Osvrćući se na kritike zbog skupoće Hrvatske kao destinacije, Glavina je odaslao apel prema cijelom turističkom sektoru da pripaze da “odnos cijene i kvalitete bude točno onakav kakav treba biti”.

– Nema nikakvog razloga da mi kao turistička zemlja s približno istom uslugom budemo bilo što jeftiniji od, recimo, neke Italije, Španije, ali istovremeno ne smijemo biti ni skuplji – poručio je.

Izvor

Izdvojeno

Magazin

Semir Cerić Koke pauzu između nastupa koristi za snimanje novih spotova koje će uskoropredstaviti publici. Tako će pod rediteljskom palicom Anisa Mujanovića narednih dana...

BiH

Klub Naroda i pravde u Općinskom vijeću Novi Grad službeno je još prije nekoliko mjeseci tražio podatke od načelnika Semira Efendića o vrsti angažmana...

Magazin

Dvije mlade zvijezde Anđela Ignjatović, poznatija kao Breskvica i Zorana Mićanović svojim glasovnim sposobnostima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a sada su spremile iznenađenje za...

Biznis

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za privredu Samir Šibonjić razgovarali su s menadžmentom Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će se, nakon pet...