Povežite se sa nama

Magazin

Hoćete li ih nositi… Traperice kojima se predviđa velika popularnost ove sezone

Objavljeno

-

Svaka modna sezona donosi nam nove trendove pa će se tako i u ovoj neobičnoj proljetno-ljetnoj sezoni istaknuti najpopularniji odjevni komadi.

Kada su u pitanju traperice, velika popularnost predviđa se culottes modelima.

Povijest klasičnih culottes hlača pomalo je komplicirana jer današnji izgled ovih hlača ne nalikuje originalnim modelima.

Prema nekim povijesnim izvorima, one potječu iz Francuske i u početku su ih nosili muškarci kao duže donje gaće. Od širokih gaća pretvorile su se u uske hlače s rubom ispod koljena koje su se gumbima, kopčama i(li) uzicama pričvršćivale uz nogu.

Pionirka zrakoplovstva Ruth Elder i pilot George Haldeman u verziji culottes hlača s početka 20. stoljeća

Pionirka zrakoplovstva Ruth Elder i pilot George Haldeman u verziji culottes hlača s početka 20. stoljeća

S vremenom su iz uskih hlača opet evoluirale u široke modele, pa tako današnje culottes hlače prepoznajemo po karakterističnim širokim nogavicama. Kada su napravljene od lepršavijih materijala, vizualno podsjećaju na suknje, pa ih često i nazivamo lažnim suknjama.

Princeza Diana 1982. godine u culottes hlačama koje vizualno nalikuju suknji

S obzirom na to da je traper znatno čvršći materijal i nije baš podatan, traperice krojene u ovom stilu nemaju  isti vizualni efekt. Od trapezica se razlikuju po tome što se ravnomjerno šire cijelom dužinom, a ujedno su i skraćene.

Mango, 249 kuna

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Magazin

Ovo su najbolji puderi za suhu kožu

Objavljeno

-

Od

Svima nam je poznato koliko je izazovno da izgledamo svježe tokom cijelog dana, a to je posebno slučaj ako imate suhu kožu. Međutim, određeni puderi mogu biti od pomoći, ali i ovdje je potrebno znati koji izabrati.

Najbolje je da birate one koji sadrže hidratantne sastojke poput hijaluronske kiseline, shea putera i glicerina. Takođe, birajte one na čijim oznakama stoji “hidratacija” i “protiv starenja”. Isto tako, izbjegavajte pudere koji su namijenjeni za masnu kožu ili one koji sadrže matirajuće sastojke, jer vam oni još više mogu isušiti kožu.

Osim samog pudera, potrebno je obratiti pažnju i na način njegovog nanošenja. Ovdje je, prije svega, neophodno da kožu pravilo “pripremite”. Lice perite sredstvom za pranje lica koje sadrži hidratantne sastojke, a nakon toga najbolje je nanijeti serum, hidratantnu kremu i hidratantni prajmer. Tek nakon toga je potrebno da se nanese puder.

A što se tiče samih formula, sljedeći puderi su najbolji izbor ukoliko imate suhu kožu.

L’Oreal Paris True Match Lumi Healthy Luminous Makeup

Ovaj puder ima prekrasan finiš te postoji više verzija (pri tome mislimo da boju). U njegov sastav ulazi 40% vode, kako bi koža bila hidratizirana tokom cijelog dana, dajući joj dugotrajni prirodni sjaj. Pored toga, može se pohvaliti i time da u njegov sastav ulaze i tri odlična sastojka – antioksidanti, vitamin C i vitamin E – a koji imaju odličan efekat na kožu.

Maybelline Fit Me Dewy + Smooth

Ovaj puder je posebno formulisan kako bi koži pružio sjaj te je održao hidratiziranom i glatkom. Pored toga, riječ je o puderu sa zaštitnim fatkorom SPF 18, što mu je dodatni plus. I, to nije sve: dostupan je u dvadeset i četiri nijanse pa ćete sigurno moći izabrati onu koja vam najbolje odgovara.

Neutrogena Hydro Boost Hydrating Tint

Hijaluronska kiselina pravi je poklon i spas za suvu kožu. Hidratantni sastojci u ovom puderu vašoj koži će pomoći da izgleda veoma svježe i hidratizirano tokom dvadeset i četiri sata, bez bojazni da ćete imati brašnjav izgled.

Revlon PhotoReady Candid Natural Finish Anti-Pollution Foundation

Tekstura ovog pudera toliko je bogata i kremasta da, kada ga pokušavate izjednačiti, imate osjećaj kao da nanosite hidratantnu kremu. Osim što će vam hidratizirati kožu, antioksidanti koje sadrži zaštitiće vašu kožu od zagađivača životne sredine (čitajte: slobodnih radikala) i nepovoljnog uticaja plave svjetlosti (da, svaki put kada gledate u monitor računara, ekran mobilnog telefona ili TV ekran, vaša koža je izložena plavoj svjetlosti).

L’Oréal Infallible Pro-Glow Foundation

Čak iako je on dugotrajan (do dvadeset i četiri sata), ne morate brinuti da će vam ovaj puder isušiti lice. Lagana i kremasta formula ispunjava obećanje, kada je riječ o prirodnom sjaju i svježem izgledu, a da ne pričamo o tome kako se lako može izjednačiti na koži.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Magazin

Način na koji nosite torbu govori o vama: Zahtjevne, nervozne…

Objavljeno

-

Od

Kako najčešće nosite torbu? U ruci, preko ramena, na leđima? Možda mislite da to ništa ne govori o vama, ali Peti Vud, stručnjakinja za govor tijela, tvrdi suprotno. Toliko je poruka skriveno u načinu na koji nosimo torbu da je to čitava nauka, kaže Vud i navodi nekoliko najčešćih svjesnih ili nesvjesnih izbora u nošenju dnevnog “prtljaga”.

U ruci

Ako vam je torba obavezno u ruci, znači da ste žena kod koje je uvijek sve na svom mjestu. Ne samo da ste dobro organizovani i sistematični, već ste i ambiciozni i uvijek u centru pažnje.

Preko ramena, stisnutu uz ruku

Ovo je slika praktične žene, ali i one koja nema povjerenje u druge, prenosi B92. “Ako torbu čvrsto stisnete, vjerovatno ste u strahu da će vam neko nešto ukrasti, što je znak i niskog samopouzdanja”, tvrdi Pet.

Preko ramena, dok je ruka opuštena

Spontane, bezbrižne i dame sa visokim samopouzdanjem na ovaj način se odnose prema svom dnevnom “prtljagu”. Sloboda i funkcionalnost su im vrlo važne.

Preko ramena, torbica iza leđa

Ovako izgledaju smirene žene sa jasnim ciljevima u životu, ali bez opterećenja onim što nose u torbi. Lako se oslobađaju tereta, bilo kakvog.

Preko ramena, torbica ispred tijela

Ako na ovaj način nosite torbu, znači da ste željni slobode kretanja i da vam je funkcionalnost važnija od izgleda. Kroz život koračate bez prevelikih prepreka.

Na podlaktici

Ovakav način otkriva ženu kojoj je važan materijalni i socijalni status. Zahtjevna je, željna pažnje i moći.

Ispred tijela, sa obje ruke

Dama koja ovako nosi torbu je stidljiva, nerijetko i anksiozna. Ne želi da štrči, da se izdvaja ni u čemu.

Na leđima

Ukoliko vam je torba na leđima, znači da ste samostalni, brižni prema drugima i vrlo odgovorni.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije