fbpx
Zanimljivosti

HARMONIKAŠ OTKRIO: Evo gdje sve pjevači kriju svoj bakšiš

Uz zvuke harmonike Ivana Radosavljevića nastaje magija gdje god da on zasvira, a kao muzičar koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo ne krije da nema pravog veselja bez harmonike na čiji zvuk niko ne ostaje imun.

Uz dobru atmosefru ide i dobar bakšiš koji je muzičarima dodatni stimulans i dokaz da dobro rade svoj posao, međutim zarada članova njegovog orkestra ne zavisi od raspoloženja gostiju.

– Kod nas svako ima svoj honorar, postoje bendovi koji rade na bakšiš i to dijele na svoj način. Mi imamo honorare, a bakšiš dijelimo – iskren je Ivan koji priznaje da su novčanice umjele da se zagube u instrumentu.

– Ranije su neki harmonikaši imali peh sa instrumentom, pocijepa se, pa upadne neka stotka – kaže harmonikaš.

Od lijepljenja novčanica na čelo do stavljanja u dekolte, gosti na razne načine dijele šuške muzici, dok se pjevači trude da različitim tehnikama zadrže novac, a on je sada otkrio gdje pevači kriju bakšiš.

– Bila je duža zimska čarapa do koljena, pa stane šta stane. Ovi sada pjevači nemaju takve tehnike – otkrio je Radovanović.

Ipak, harmonikašu je i dalje fascinatno što je tema bakšiša uvijek aktuelna u javnosti.

-Ja razumijem da publika to voli, to je njima intrigantno, ali nama su to radne obaveze nema tu nešto mistično. Postojale su tu neke tezge po inostranstvu gdje bude po 20 svirača, 15 pjevača i onda se tu nije znalo ko pije, a ko plaća – tvrdi Ivan.

(Express/Espreso)

Izvor

Oznake:

Možda vas zanima