fbpx
Sport

Hadžikadunić: La Liga je jedna od najboljih na svijetu, ovo je odlična prilika da se dokažem

Velika borba vodila se ove zime za potpis bh. reprezentativnog stopera Dennisa Hadžikadunića (24), koji će karijeru nastaviti u Španiji.

Hadžikadunić je odlučio prihvatiti ponudu Mallorce, u koju je stigao na posudbu do kraja sezone iz ruskog Rostova.

Feyenoord, Schalke i Besiktas neki su od klubova koji su željeli Hadžikadunića, ali ih je on sve odbio zbog Mallorce.

“Istina je da sam imao konkretne ponude od različitih klubova. Mnogo sam razmišljao i odlučio da je Mallorca najbolja opcija za mene. La Liga je jedna od najboljih na svijetu i mislim da je ovo odlična prilika da se dokažem i budem bolji”, rekao je Hadžikadunić za Dnevni avaz.

Igranje u Španiji za Hadžikadunića će biti jedno sasvim novo iskustvo, potpuno drugačije od onog u Švedskoj i Rusiji.

“Naravno. Španija ima dvije najbolje ekipe na cijelom svijetu, Real Madrid i Barcelonu. Igranje protiv najboljih igrača će biti dobar test i doživljaj. Jedva čekam da počnem igrati”, poručio je Hadžikadunić.

Osvrnuo se Hadžikadunić i na reprezentaciju BiH, koja je nedavno dobila novog selektora Faruka Hadžibegića.

“Mislim da će biti dobro. Uradili smo dobre stvari u posljednje vrijeme i postali grupa. Vidim ovu promjenu kao pozitivnu. Radujem se radu s novim selektorom i nadam se da ćemo napraviti još bolje stvari”, kazao je Hadžikadunić.

Naredni kvalifikacioni ciklus je vrlo blizu, a Hadžikadunić je vrlo optimističan.

“Ne trebamo nikog potcjenjivati. Portugal je sigurno najjači na papiru, ali mislim da možemo igrati protiv svakog. Imamo dobre šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, ali moramo svaku utakmicu shvatiti ozbiljno”, dodao je Hadžikadunić.

Reprezentativac BiH bi debi za Mallorcu trebao imati u meču 19. kola na gostovanju kod Cadiza, koji se igra 28. januara.

Izvor

Oznake: Sport

Vezani članci