fbpx
Vijesti

Gužva na izlazu iz BiH: Na ovim prelazima je pojačana frekvencija vozila

Na graničnim prelazima Doljani, Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, saopćilo je to BIHAMK.

Kada je riječ o ostalim graničnim prelazima putnička vozila saobraćaju bez dužih zadržavanja.

– Ovo nedjeljno jutro na putevima u BiH karakteriše slabija frekvencija vozila, bez vanrednih ograničenja. Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve, navode iz BIHAMK-a.

Radovi na bh. putevima

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 7 do 16.30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 kilometara na čas.

Još danas u kanjonu Tijesno na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka održava se sportska manifestacija, zbog čega u vremenu od 11 do 11.45 sati dolazi do obustave saobraćaja.

Izvor

Oznake: Izdvojeno, Vijesti

Možda vas zanima