Lifestyle

Greta: Korona virus pokazao da svijet može djelovati brzo kad to želi!

Podijelite:

Ekološka aktivistica Greta Thunberg u utorak je istaknula kako brze i opsežne ekonomske i društvene mjere uvedene radi borbe protiv širenja korona virusa pokazuju kako je moguće brzo djelovanje i po pitanju klimatskih promjena.

Dužnosnici širom svijeta odgovaraju na pandemiju korona virusa zaustavljanjem privrednih aktivnosti, zatvaranjem škola i drugih institucija, zabranama okupljanja i putovanja i predlaganjem velike financijske pomoći koja bi trebala održati ekonomiju na životu.

“Korona virus je grozan događaj… ništa pozitivno se neće dogoditi iz njega”, rekla je švedska tinejdžerica za zakladu Thomson Reuters u razgovoru vođenom putem interneta.

“No pokazala se jedna stvar – kad smo u krizi, možemo hitro donijeti odluku da nešto učinimo i brzo djelovati”, rekla je 17-godišnja Thunberg, pokretačica štrajkova školaraca protiv klimatskih promjena koji su se proširili svijetom.

“Iako to mora biti drugačije nego u ovom slučaju, možemo djelovati brzo i promijeniti naše navike i krizi pristupiti kao krizi”.

Thunberg je u utorak na društvenim mrežama objavila kako su ona i njezin otac imali simptome Covida-19 nakon što su se vratili s puta iz srednje Europe. Dodala je da je u samoizolaciji provela protekla dvije sedmice, no da nije testirana na virus.

“Iznimno je vjerojatno da sam ga imala, ako se uzmu u obzir simptomi i okolnosti”, zaključila je.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:

N1 BiH

Podijelite:

Raiffeisen banka upozorila klijente na pokušaj prevare!
Čerkez: Previše razgovaramo o korona virusu, gledajte i druge stvari!

Zadnje vijesti

Možda vam se svidi

Meni