Povežite se sa nama

Vijesti

GP Bosanska Gradiška – Duga kolona vozila na ulazu u BiH!

Objavljeno

-

Duga je kolona teretnih vozila na ulazu u našu zemlju na graničnom prelazu Bosanska Gradiška.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene skupine ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Oglašavanje

Vijesti

Važna obavijest za medicinske radnike koji su aplicirali za posao u Njemačkoj

Objavljeno

-

Od

U skladu sa postepenim početkom rada Odjela za vize Ambasade Njemačke u BiH, Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine obavještava kandidate (medicinske radnike) koji su aplicirali za postupak izdavanja radne vize putem ove ustanove, da svoju dokumentaciju mogu preuzeti isključivo na dan kada im je zakazan i termin za predavanje zahtjeva za vizu u Ambasadi (iznimno dan ranije), u vremenu od 9:30 do 11:30, ispred kancelarije br. 15 na drugome spratu.

Kandidati prilikom preuzimanja dokumentacije moraju predočiti potvrdu o zakazanom terminu.

U slučaju da kandidati dođu mimo termina i ove upute, dokumentacija im neće biti izdana.

– Molimo kandidate da se pridržavaju odgovarajućih higijensko-epidemioloških mjera (obavezna upotreba maske i držanje distance) u skladu s naredbama  nadležnih kriznih štabova jer im se u protivnom neće omogućiti ulazak u službene prostorije, poručili su iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Vijesti

Počinje zaprašivanje komaraca u Bijeljini – pogledajte raspored

Objavljeno

-

Od

Upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu sve potrebne mjere za zaštitu pčela. Ako pčele nije moguće izmjestiti iz zone tretmana neophodno je preduzeti sledeće mjere: – Natkrivanje pčelinjih društava sa najlonom, kartonom ili drugim priručnim sredstvima; – Noć prije tretmana pčele treba zatvoriti; – Ventuse na košnicama ostaviti otvorene; – Ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu; – Poletište suziti rešetkom da bi se spriječilo izlijetanje pčela; – U slučaju izuzetno visokih vrućina košnice hladiti vodom; – Ujutru, nakon tretmana, poletne daske oprati čistom vodom. Odrasle forme komaraca tretiraće se sa zemlje postupkom hladnog zamagljivanja Preparatom TI BI 24. Tretiranje će se vrišti u jutarnjim i večernjim časovima u vremenu od 04:00-07:00 i 18:00-23:30. Tretmani će se izvršiti na području mjesnih zajednica u sastavu Grada Bijeljina sa posebnim osvrtom na kritične lokacije u mjesnim zajednicama a po rasporedu datom u prilogu.

Ovdje pročitajte izvorni tekst:
Nastavite čitati

Najčitanije